Radio1_v_zivo


Na progi pri Verdu iztiril vagon
| 18. 9. 2017 9:47
Zaradi iztirjenja tovornega vagona pri Verdu zaprta proga
Ključne besede:     Verd    vagon    tovorni vlak    nadomestni prevoz    SLovenske železnice
Fotografija je simbolična.

Pred postajo Verd se je v nedeljo ob 19.50 iztiril zadnji vagon tovornega vlaka, ki je vozil iz Kopra proti Ljubljani. V nesreči ni bil nihče poškodovan. Na delu so preiskovalci in vzdrževalne ekipe Slovenskih železnic, zato je proga za zdaj zaprta. V potniškem prometu so organizirani nadomestni avtobusni prevozi.
Po poročanju uprave za zaščito in reševanje je na železniški progi Postojna-Ljubljana med Verdom in Borovnico iztiril vagon tovorne kompozicije. Pri tem je podrl precej železniške infrastrukture, njegov tovor pa se je razsul in delno padel v večjo globel.

Policisti so skupaj s predstavniki Slovenskih železnic opravili ogled kraja, ki se bo nadaljeval še danes. Po dosedanjih ugotovitvah ogleda kraja je znano, da je iztiril zadnji vagon in pri tem trčil v ob železniško infrastrukturo. Nastalo je za nekaj sto tisoč evrov matrerialne škode, v nesreči pa po podatkih policije ni nihče poškodovan. Na vlaku je bil tovor (fosfati v prahu za izdelavo detergentov), ki po do sedaj zbranih podatkih pristojnih služb ne predstavlja nevarnosti za okolje ali zdravje ljudi.