Quantcast
Radio1_v_zivo


MOS v Celju
| 12. 9. 2017 9:30
Začenja se 50. Mednarodni sejem obrti in podjetnosti
Ključne besede:     Robert Otorepec    Celjski sejem    MOS    razstavljavci    sejem
 Znamka
50. letnico MOS-a so obeležili tudi na Pošti Slovenije s posebno jubilejno poštno znamko.

Robert Otorepec, izvršni direktor družbe Celjski sejem
PRENESI DATOTEKO
Mos se je specializiral za določena področja.
PRENESI DATOTEKO
Polovico sejma predstavlja ponudba za opremo za dom in za gradnjo.

V Celju se danes začenja jubilejni, 50. Mednarodni sejem obrti in podjetnosti. Ob 10. uri ga bosta odprla premier Miro Cerar in podpredsednica hrvaške vlade Martina Dalić. Hrvaška je namreč letos prvič v zgodovini sejma njegova partnerica. Na Mosu se bo letos predstavilo skoraj 1500 razstavljavcev iz 30 držav. Kot pravi izvršni direktor družbe Celjski sejem Robert Otorepec, se je sejem v zadnjih letih specializiral za določena področja.  Tako so ponudbo razdelili na pet  področij in sicer gradnjo in obnovo doma, kamping in karavaning, turizem in prehrano, opremo in materiale za obrt in industrijo, poslovne storitve in priložnosti v tujini ter izdelke široke potrošnje. Kar polovico sejma predstavlja ponudba za opremo za dom in za gradnjo.

 

Obiskovalcem bodo na voljo različne svetovalnice. Na Ulici obrti bodo tudi letos predstavljali različne poklice, novost pa bo vajeniška pisarna, kjer bodo lahko zainteresirani obiskovalci prejeli vse informacije o izvajanju vajeništva.  Obiskovalcem in razstavljavcem bodo vse dni sejma v dvorani L1 na voljo tudi predstavniki Ministrstvo za gospodarski razvoj in tehnologijo. 

Hrvaška vlada je organizacijo hrvaškega nastopa zaupala Hrvaški obrtni zbornici, ki pri tem sodeluje s hrvaškim ministrstvom za gospodarstvo, podjetništvo in obrt, ministrstvom za turizem, Hrvaško turistično skupnostjo in Hrvaško gospodarsko zbornico. V hrvaškem paviljonu se bo predstavilo 30 hrvaških proizvajalcev, večinoma malih in srednjih podjetij iz panog, kot so: predelava lesa in izdelava pohištva, kovin in strojne obdelave, merilnih naprav in avtomobilskih delov kot tudi predmetov za široko potrošnjo in poslovnih storitev s področja marketinga, založništva in oblikovanja.


Prav posebno mesto bodo organizatorji namenili delavnicam, kjer bodo obiskovalcem predstavili nekatere tradicionalne obrti, kot je izdelava lectov, ki so uvrščeni tudi na Unescov seznam kulturne dediščine. Hrvaška bo na Mosu predstavila tudi nekaj privlačnih turističnih destinacij, obiskovalci sejma pa bodo lahko uživali v različnih kulinaričnih dobrotah, s katerimi bodo v Celje prinesli okuse svoje bogate in raznovrstne kuhinje.

 

V času MOS-a bo v Celju brezplačno vozil električni avtobus, in sicer med 15. in 17. septembrom, ko je na sejmu pričakovati največji obisk. Trasa bo potekala od glavnega avtobusnega postajališča Celje do postajališča pri Hali Golovec. Prvi sejemski avtobus bo odpeljal ob 8.45 uri, zadnji pa ob 18.45 uri. Vse tri dni med 13.45 in 14.45 uro avtobus ne bo vozil. V tem času bodo namreč polnili baterije avtobusa. Prevozi bodo za vse brezplačni. Sejemski avtobus bo sicer v petek, 15. septembra, ob 18.30 uri iz sejma peljal tudi do Fontane piva v Žalcu in se nato vrnil nazaj v Celje.

© 2015 Radio Pro 1 d.o.o. | Design by Media Design | Splošni pogoji uporabe | Pravila komentiranja | Raba piškotkov | Za glasbenike | Pravila nagradnih iger | Volilna pravila | Seznam predvajanih del