Radio1_v_zivo


Škofja Loka dobiva nov Trg pod gradom
| 7. 9. 2017 11:53
V sobotro slovesno odprtje novega Trga pod gradom in tematskega otroškega igrišča ''Zamorc''.
Ključne besede:     Škofja Loka    Trg pod gradom    otroško igiršče Zamorc
V Škofji Loki bo v soboto mednarodni festival LOKA JO PIHA IN ODPRTJE TRGA POD GRADOM TER TEMATSKEGA OTROŠKEGA IGRIŠČA

Letošnjo jesen bo Škofja Loka – skoraj na mestu nekdanjih Poljanskih vrat – dobilo povsem nov Trg pod gradom. Trg s povsem novo podobo, novim značajem in vsebino. Trg pod gradom je reprezentančni trg, vstopna točka v mestno središče in na Loški grad, razgledna ploščad in osrednji mestni prireditveni prostor. Namesto parkirišča smo dobili odprt prostor namenjen sproščenemu druženju Ločanov in obiskovalcev od vsepovsod. Mestni avditorij in srečevališče. Na robu novega trga je svoje pravo mesto našel vodnjak, ki bo tako kmalu postal vir žive vode. Pred Martinovim pa bomo ob mestno obzidje posadili sadiko vinske trte, po - tomko najstarejše žlahtne vinske trte na svetu. Z obnovo območja južnih mestnih vrat so pridobili tudi prvo tematsko otroško igrišče ''Zamorc''. Pravljično igrišče, ki nas z enkratnim ambientom popelje v čarobni svet naše loške zgodovine: v zgodbo o škofu, medvedu in po - gumnem zamorcu. Igrišče ''Zamorc'' je umešče - no v zeleno naravo, na rob starodavnega mesta pod grajskim hribom. V edinstven pravljični svet, ki je povsem naš – loški in hkrati čisto od vseh – od vsepovsod! Nov mestni Trg pod gradom in otroško temat - sko igrišče ''Zamorc'' sestavljata nerazdružljivo celoto. Na novo oživljata ta del mestnega sredi - šča in postajata kraj srečevanja in medgenara - cijskega druženja. Trg pod gradom in otroško tematsko igrišče ''Zamorc'' bomo namenu uradno predali na slavnostnem odprtju to soboto ob sproščeni otroški igri, slavnostnih zvokih pihalnih godb in koncertu Andreja Šifrerja.

Slavnostno odprtje novega škofjeloškega trga in tematskega otroškega igrišča bo v soboto, 9. septembra 2017, ob 18. uri. 
Že dopoldne pa se začenja bogat in raznolik otroški in družabni program, kateremu bo sledil program 9. mednarodnega festivala pihalnih orkestrov ''Loka jo piha 2017''.