Quantcast
Radio1_v_zivo


Na Jesenicah Festeelval
| 7. 9. 2017 6:52
Ta vikend na Jesenicah Festeelval in s tem množica zanimivega dogajanja za vse generacije.
Ključne besede:     Festeelval    Jesenice    Stara Sava
Festeelval bo znova poskušal prebuditi Jesenice

PROGRAM

Petek, 8. 9.:
16.00: Nova muzejska razstava na Stari Savi
17.00: Hip-hop plesni delavnici
21.00: Hip-hop večer

Sobota, 9. 9.:
9.00: Praznujmo skupaj
10.00 - 21.00: Jeseničani, od kod in kam? Zgodbe iz železarskega mesta + nagradna igra
12.00: Mestni piknik
20.00: Blues večer

Nedelja, 10. 9.:
17.00 – 18.00: Jeseničani, od kod in kam? Zgodbe iz železarskega mesta
18.00: Literarno glasbeni večer
20.30: Zapelji se v kinoDrugi septembrski vikend na Jesenice že tradicionalno prinaša Festeelval in s tem množico zanimivega dogajanja za vse generacije. Za organizacijo so tokrat poskrbeli Klub jeseniških študentovMladinski svet JeseniceGornjesavski muzej JeseniceMladinski center Jesenice in Gledališče Toneta Čufarja. Prireditev tako kot pretekla leta sofinancira Občina Jesenice.

V petek, 8.9., boo Festeelval otvorili z novo muzejsko razstavo: Jeseničani – od kod in kam? Zgodbe iz železarskega mesta, preostanek dneva pa bo povsem v znamenju hip-hopa. Od 17.00 dalje bosta v Kolpernu na Stari Savi vzporedno potekali dve hip-hop delavnici, primerni tako za začetnike, kot tudi izkušene plesalce. Vodili ju bosta Tina Božič in Vesna Urek. Petkov vrhunec predstavlja Hip-hop večer na Trgu na Stari Savi z začetkom ob 21.00. Letos bodo z nami Zlatko in Optimisti, La Bagra in Chorchyp, ki pripravlja posebno presenečenje.

Z zabavo na Trgu na Stari Savi bodo nadaljevali tudi v soboto, 9.9. Najprej bodo na svoj račun prišli otroci, ki jih bo od 9.00 do 13.00  zabaval Klovn Jaka, ki bo praznoval 10 let svojega delovanja. Z animatorji Vesele Pande se bodo lahko igrali z največjimi lego kockami na svetu, skakali na napihljivi gusarski ladji, potovali okrog sveta, ustvarjali, si poslikali obraz in se preizkusili v različnih igrah ter šoli cirkusa. Na svoje praznovanje pa je klovn Jaka povabil tudi svoje zanimive prijatelje: Piko Nogavičko, čarodeja Tonija in Magic Erika, Alexa Volaska in »zelenega zajca«.  Ker je začetek jeseni idealen čas za piknike, bo od 12.00 naprej potekal Mestni piknik, ki bo vseboval vse, kar dober piknik potrebuje: okusne jedi iz žara, hladno pivo, super glasbo in športne aktivnosti, za katere bodo poskrbela različna jeseniška športna društva. Program se bo v ritmih bluesa in rocka nadaljeval ob 20.00, ko bodo nastopili Prismojeni profesorji bluesa, Samuel Blues, Skyburst (HR) in 7 days in May.

Nedelja, 10. 9., bo obarvana povsem kulturno. Ob 18.00 se bo v edinstveni atmosferi cerkve Marijinega Vnebovzetja začel literarno glasbeni večer. Cristian Medina iz Čila bo igral na klasično kitaro, poeti bodo prebirali svoje stvaritve, igralci pa na svoj način predstavili znane slovenske verze. Najbolj romantičen del Festeelvala se bo odvijal čisto na koncu, od 20.30 dalje na parkirišču za Gledališčem Toneta Čufarja. V drive-in kinu si bo namreč kar iz udobja svojega avtomobila mogoče ogledati filmsko klasiko Casablanca.

Tudi letos se bodo posvetili urbani umetnosti. Nekaj površin bo novo podobo dobilo že med samim Festeelvalom, glavni projekt pa bo na vrsti malo kasneje, podrobnosti pa naj za enkrat ostanejo skrivnost.  V znamenju umetnosti je tudi sama grafična podoba Festeelvala, ki z letošnjim letom dobiva dodaten pomen. Z namenom poudarjanja umetniškega dela Festeelvala so se odločili, da oblikovanje vizualij vsako leto prepustimo drugemu ustvarjalcu, in s tem popestrimo naš promocijski material, ter vnesemo umetnost na ulice Jesenic tudi preko plakatov za sam dogodek. Veseli in ponosni smo, da je za letošnjo podobo poskrbela jeseniška vizualna umetnica Helena Tahir.

© 2015 Radio Pro 1 d.o.o. | Design by Media Design | Splošni pogoji uporabe | Pravila komentiranja | Raba piškotkov | Za glasbenike | Pravila nagradnih iger | Volilna pravila | Seznam predvajanih del