Quantcast
Radio1_v_zivo


Zakaj se ljudje zaljubljajo v nas? 8 razlogov - nekateri so res NEVERJETNI
Ljubezen in odnosi | 6. 9. 2017 5:27
Ljubezen in zaljubljanje - to je večna tema, ki mnogim povzroča glavobole
Ključne besede:     ljubezen    zaljubljenost    moški    ženska    odnos
To so lastnosti, ki nas naredijo privlačne ...

Včasih je težko opisati, zakaj nam je nekdo všeč in zakaj smo se zaljubili ravno v to osebo. Ali pa zakaj smo ravno mi nekomu tako všeč. Narejene so bile mnoge raziskave na to temo, toda obstajajo nekatere stvari, ki jih lahko izluščimo kot top razloge za privlačnost.

Tukaj je TOP 8 razlogov, zakaj se nekdo lahko zaljubi vate:


1. Mnogi se zaljubijo v ljudi, ki so jim podobni - imajo enake vrednote, podobne življenjske izkušnje, istih let itd.

2. Ljudje se znajo zaljubiti tudi v partnerja, ki je podoben enemu od njihovih staršev, navadno tistemu nasprotnega spola. Na primer, žensko privlači moški, ki jo spominja na očeta. Tukaj gre lahko za fizične značilnosti, kot so na primer barva oči ali las, ali pa tudi osebnostne lastnosti. Otroci mladih staršev so bolj nagnjen k iskanju mlajših partnerjev. 3. Tudi vonj igra veliko vlogo pri privlačnosti. Na primer, ženske med ovulacijo preferirajo moške z več testosterona. Ali pa moške lahko podzavestno pritegne vonj, ki ga oddaja ženska, ko ima "plodne dneve".

4. Odprt odnos do drugih ljudi je tudi eden od razlogov, da se nekdo zaljubi vate. S tem boš zares deloval privlačno.

5. Tudi višina igra pomembno vlogo pri privlačnosti, še posebej, k ogre za moške. Mnoge ženske enostavno obožujejo visoke in močne moške, ker se poleg njih počutijo varne.6. Če bosta skupaj doživela kakšno zanimivo sli nevarno izkušnjo, vaju bo to zelo povezalo. Recimo, če bosta šla namesto kave, skočit s padalom. 

7. Obstajajo večje možnosti, da se bosta dva zaljubila, če živita blizu drug drugega. Tako imata možnost, da spoznata nekoga v vsakodnevni situaciji in pa da pogosto naletita na nekoga.

8. In seveda - smejanje! Nasmeh na obrazu je zelo privlačen, raziskave pokazale, da so pozitivni in vedri ljudje drugim zelo privlačni.
© 2015 Radio Pro 1 d.o.o. | Design by Media Design | Splošni pogoji uporabe | Pravila komentiranja | Raba piškotkov | Za glasbenike | Pravila nagradnih iger | | Seznam predvajanih del