Quantcast
Radio1_v_zivo


RESNIČNA ZGODBA: 19-letna Slovenka izgubila mamo, potem pa še ta ŠOK!
Denis Avdić Show | 5. 9. 2017 10:09
Ko je na dom prejela pismo je ostala brez besed
Ključne besede:     Denis Avdić Show    Radio 1    mojradio1    zgodba    smrt    hči    Slovenija    sodišče    obravnava
Dekle ni moglo verjeti, da se to res dogaja ... (slika je simbolična)

Denis Avdić je na Facebooku zasledil primer ob katerem se je začudil skoraj vsak, ki ga je slišal oziroma prebral. Gre namreč za tragično zgodbo, zato imen niso želeli omenjati, avtorica napisanega pa je mlado dekle, ki je pri svojih 19-ih letih izgubilo mamo. 

''Danes mineva natanko leto dni, kar sem izgubila mamo ...''
V Denis Avdić Showu o primeru, ki je totalno absurdenMama je zaradi bolezni umrla nekega petka, zato je morala hči v ponedeljek postoriti vse formalnosti. Naslednji dan, se pravi v torek pa ugotovi, da so vsi mamini računi že blokirani. Hči, kot zakonita zastopnica takoj začne dobivati razna obvestila od različnih inštitucij, kaj vse mora storiti, prepisati in celo plačati. 

Zatem mine nekaj časa in nastopi 1. september, ko dekle prejme pošto ter doživi pravi šok. 

Prejeta pošta je bila vabilo za njeno že preminulo mamo, ki mora kot priča na glavno obravnavo na okrožno sodišče v Ljubljani. Da je stvar še bolj bizarna, kot že je, je bilo zraven tudi opozorilo, če se obravnave ne udeleži, jo bodo privedli s silo, kaznovali z denarno kaznijo ali celo zaprli in bo tam ostala vse dokler ne bo pričala.