Quantcast
Radio1_v_zivo


Odkrij svoje skrite STRAHOVE: Kaj najprej opaziš na SLIKI?
Psihologija | 29. 8. 2017 5:58
Ali so tvoji strahovi povezani z otroštvom ali z družinskimi odnosi ali kaj tretjega?
Ključne besede:     strahovi    slika    otroštvo    mladost
To, kar najprej opaziš na sliki, pove veliko o tvojih strahovih

Naša podzavest skriva veliko čustev, ki se jih morda ne zavedamo. V psihologiji obstajajo tako imenovani psihološki testi, ki pomagajo odkriti najgloblje občutke. Eden od takšnih najbolj znanih testov je tisti z madežem črnila, v katerem vsak vidi nekaj drugega.

Tukaj ni govora o kakršnem koli testu, ampak o tem, kaj najprej opaziš na sliki. In prav s pomočjo tega lahko izveš, kakšne strahove imaš in ostale informacije, ki opisujejo tvojo osebnost in karakter.


Poglej sliko:
Kaj si najprej opazil/a?

DEKLICO

To kaže, da tvoja potisnjena čustva najverjetneje prihajajo iz otroštva. To je lahko travma iz zgodnjega otroštva, adolescence ali med nosečnostjo, od poroda itd. 

Odnos z mamo je ključen za čustveni razvoj. Recimo, če je otrok preživel veliko časa v bolnišnici, daleč stran od mame ali pa je od mame dobival zelo malo ali celo nič ljubezni v zgodnjih letih življenja, je mogoče, da se to podzavestno odraža v strahovih, ki jih ima. Na primer strah pri odločitvah.


METULJA

Metulj je simbol, ki so mu pripisane različne lastnosti. Tisti, ki tolmačijo sanje, pravijo, da je svetel ali pisan metulj znak dobrega upanja, novega dogajanja v življenju, nove srečne faze v življenju.

Pomen tega simbola izhaja iz duhovne strani, ki vodi metulje do sveta umrlih in pripisuje se mu vloga prenosa duš v življenje po smrti.

Če si na tej sliki najprej opazil/a metulja, je mogoče, da imaš potrebo po tem, da najdeš svojo pot skozi dušo ali skozi duše ljudi, ki so šli na oni svet. Prav tako bi metulj lahko nakazoval na izgubljeno zaupanje ali podzavestni strah pred smrtjo.


JAGODO

Nahaja se v središču slike in je večja kot v realnosti, glede na okolico. Jagoda simbolizira srce in ljubezen. Sodeč po neki legendi, Venera ni mogla prenehati jokati zaradi Adonisove smrti in iz vsake solze, ki je padla na zemljo, je zrasla jagoda.

Če si najprej videl/a jagodo, to lahko pomeni, da te je strah, da se bo tvoja ljubezenska zveza slabo končala ali se boš zaljubil/a v nekoga, ki ni zate ali pa ti ne bo vračal/a te ljubezni.

Ljudje, ki imajo takšne strahove, so pogosto v odnosih, za katere ne verjamejo, da imajo prihodnost ali pa se podajo v neko zvezo s prepričanjem, da tako ali tako ne bo trajala dolgo.


LOBANJO

Lobanje pravzaprav ni na sliki, ampak gre za optično iluzijo, pri kateri ostali motivi prikazujejo obliko lobanje. Nekateri ljudje lobanje na sliki sploh ne opazijo, dokler jim je s prstom ne pokažeš, kje se nahaja (nahaja se v središču slike, dva drevesa ustvarjata obliko lobanje, glava deklice in metulj sta očesni vdolbinici, jagoda je na mestu, kjer je nos, dekličini nogi pa sta usta z zobmi).

Toda, če si opazil/a lobanjo brez tuje pomoči, to kaže, da verjetno živiš s strahom pred razočaranjem, ki lahko izhaja iz odnosa z drugimi ljudmi. Tukaj gre lahko za strah pred smrtjo ali strah, da ti umre bližnja oseba.

Vzrok za ta strah je morda posledica tega, ker si se v preteklosti morda počutil/a grozno nemočen/a v nekaterih situacijah, na katere nisi mogel/a vplivati. 


DREVESI

Steblo je simbol naših korenin, v tem primeru pa stebli tvorita most, ki lahko nakazuje na to, da znotraj tebe obstaja težava, ki je še nisi uspel/a rešiti. 

Dvome, strahove ali težave s katerimi se boriš in nikakor ne najdeš rešitve za njih, boš lažje rešil/a, če boš nekoga prosil/a za pomoč, nekoga, ki bo na vse gledal brez predsodkov. To ti bo pomagalo tudi, da boš drugače gledal/a na problematično situacijo in uspešno našel/a rešitev.
© 2015 Radio Pro 1 d.o.o. | Design by Media Design | Splošni pogoji uporabe | Pravila komentiranja | Raba piškotkov | Za glasbenike | Pravila nagradnih iger | | Seznam predvajanih del