Quantcast
Radio1_v_zivo


REFERENDUM O DRUGEM TIRU
| 24. 8. 2017 11:29
Pravila Radia 1
Ključne besede:     referendum    drugi tir    pravila
Referendum o drugem tiru je razpisan za 24. september 2017

Na podlagi prvega odstavka 6. člena Zakona o volilni in referendumski kampanji (ZVRK, Uradni list RS, 41/2007) Radio 1 določa in objavlja obseg, pogoje in način izrabe programskega časa za predstavitev mnenj o referendumskem vprašanju za Referendum o drugem tiru, ki je razpisan za 24. september 2017.

 

Radio 1 bo med referendumsko kampanjo, s prispevki v svojem rednem informativnem programu po izboru in v skladu s profesionalnimi novinarskimi merili in v skladu z uredniško politiko medija enakopravno in samostojno odločal o načinu, obsegu in vsebini novinarskih prispevkov.

 

Vsem referendumskim interesentom ponujamo tudi možnost komercialnega  sodelovanja in oglaševanja. Pri tem ne postavljamo posebnih vsebinskih omejitev, razen v primerih, ko bi z vsebino kršili zakon oziroma neutemeljeno diskreditirali posamezne kandidate ali politične stranke. Na podlagi 50. člena Zakona o medijih je za resničnost in točnost navedb oz. podatkov v oglasu odgovoren naročnik, za skladnost oglasa z zakonom in programsko zasnovo medija pa njegov izdajatelj.

 

V skladu s 7. členom Zakona o volilni in referendumski kampanji pa je obvezna objava naročnika oglasa. Naročena propagandna sporočila bomo objavljali v skladu s splošnimi pogoji in po ceniku, ki velja v času referendumske kampanje.

 

Pri objavi raziskav javnega mnenja o referendumskem vprašanju  bo Radio 1 deloval v skladu z Zakonom o volilni in referendumski kampanji, ki med drugim določa, da je obvezna navedba izvajalca, metodologije in naročnika raziskave ter da sedem dni  pred dnem glasovanja ni dovoljena objava raziskav javnega mnenja o referendumskem vprašanju.  

 

Pritožbe

 

Pritožbo na izvajanje teh pravil lahko vložijo referendumski interesenti ali njihovi zakoniti predstavniki, novinarji in poslušalci. Pritožba se naslovi v pisni obliki na odgovornega urednika informativnega programa. Odgovorni urednik mora na pritožbe pisno odgovoriti najkasneje v dveh dneh po prejemu pritožbe. Kandidatom, ki menijo, da njihove pravice niso bile spoštovane, v skladu z zakonom je zagotovljeno tudi sodno varstvo.

 

Kontaktni elektronski naslov Radia 1 v času referendumske kampanje: info@radio1.si

© 2015 Radio Pro 1 d.o.o. | Design by Media Design | Splošni pogoji uporabe | Pravila komentiranja | Raba piškotkov | Za glasbenike | Pravila nagradnih iger | Volilna pravila | Seznam predvajanih del