Quantcast
Radio1_v_zivo


Ukradli so ji fotografije s FACEBOOKA in za njo se je začel pravi PEKEL
OMG/WTF | 24. 8. 2017 5:17
"Začeli so se mi javljati moški, govorili so mi, da me bodo posilili, ubili ..."
Ključne besede:     fotografije    Facebook    pekel    moški    socialna omrežja
Ukradli so ji fotografije s Facebooka ...

Mlada mama s tremi otroki je bila na smrt prestrašena, potem ko je neslana šala njenega Facebook prijatelja povzročila val sporočil od perverznežev, ki so ji začeli groziti s tem, da jo bodo posilili in nato ubili.

Študentka Jodie Skyes (26 let) iz angleškega kraja Bury je prejšnji mesec zbrala več kot 50 sledilcev na Snapchatu v samo enem dnevu in vsi so bili moški.

Toda občutek presenečenja je hitro prerasel v grozo, ko je začela dobivati neokusna sporočila in seksualno eksplicitne video posnetke in zahteve.


- Počutila sem se tako grozno in sprva nisem nikomur povedala za to, enostavno sem jih samo blokirala. Toda kmalu so stvari ušle izpod nadzora, je še povedala Jodie.

Nagnusna sporočila so se spremenila v grožnje, moški ji je grozil, da jo bo našel in posilil.

Ko so ji začeli groziti s smrtjo, sem postala histerična. Naključni moški so mi govorili, da me bodo ubili, a nisem vedela zakaj. Bila sem prestrašena, saj nisem vedela, česa so sposobni.

Jodie se je odločila, da bo vzela stvari v svoje roke in se obrnila na enega od svojih perverznih sledilcev ter ga vprašala, kje je izvedel podrobnosti o njej.

Bila je šokirana, ko je ugotovila, da so bile njene fotografije dodane na stran, ki je namenjena za izmenjavo seksualnih sporočil in vsebin.

- Šokirana sem bila, ko sem videla svoj profil na tej spletni strani. Bila sem edina ženska na tej strani, ki je bila oblečena in zato tudi bolj opazna. Najbolj pa me je prizadelo, ko sem izvedela, da so na tem profilu fotografije iz mojega Facebook profila. Moj Facebook profil je zaseben in samo prijatelji lahko vidijo moje fotografije. Potem sem ugotovila, kaj je naredil moj "prijatelj", sem povedala družini za vse grožnje. Bila sem zelo vznemirjena, družina pa mi je nudila neverjetno podporo.

Jodie je vse skupaj prijavila policiji, tam pa so ji rekli, da ne morejo storiti ničesar, ker ne morejo izslediti osebe, ki je objavila fotografije, tudi tujcev ne morejo ovaditi zaradi podanih groženj. Jodie je bila šokirana, ko je spoznala, da ne bo nihče odgovarjal za to, kar se ji je zgodilo.

Policija ji je svetovala, da prosi tega "prijatelja", da odstrani njen profil.

- Nisem imela pojma, da je ustvarjanje lažnih profilov s tujo fotografijo legalno, je zapisala Jodie, ki je hitro napisala pritožbo Facebooku, ki so nato izbrisali njen profil.

- Bila sem vesela, da se je to končalo, potem pa sem se spomnila, da je eden od mojih "prijateljev" povzročil vso to nesrečno situacijo.

- Bila sem zgrožena, nisem mogla verjeti, da lahko nekdo, ki sem ga imela za prijatelja, naredi kaj takšnega. Za sedaj se skušam izogibati socialnim omrežjem. Tudi ljudem težje zaupam in v glavnem preživim čas s svojimi bližnjimi prijatelji in družino.
© 2015 Radio Pro 1 d.o.o. | Design by Media Design | Splošni pogoji uporabe | Pravila komentiranja | Raba piškotkov | Za glasbenike | Pravila nagradnih iger | Volilna pravila | Seznam predvajanih del