Quantcast
Radio1_v_zivo


Teh 5 občutkov nikoli NE IGNORIRAJ - zelo so pomembni
Psihologija | 23. 8. 2017 5:03
Notranji glas nas velikokrat zapelje na prava pota
Ključne besede:     občutek    notranji glas
Občutki navadno ne varajo ...

Imaš občutek, da nekaj ni v redu, da moraš nekaj ukreniti in podobno? Ne ignoriraj tega, saj je možno, da ti tvoj notranji glas želi nekaj sporočiti ali pa te rešiti pred nečim.

Na primer, neko dekle že mesece ni videla svojega očeta, ker sta se skregala. Toda nekega dne je občutila močno potrebo, da ga vidi. Poslušala je notranji glas in se odpravila do njega. Izkazalo se je, da je to bilo zadnje srečanje. Naslednji dan je umrl.


Zato ne ignoriraj teh 5 občutkov:

1. Da s teboj nekaj NI V REDU

Če se v tebi prebudi občutek, da v tvojem telesu nekaj ni OK, poslušaj ta občutek, mu posvečaj pozornost ali pa se odpravi do zdravnika. Enako je s tvojo psiho. Če se počutiš, da ti bližina neke osebe škodi, se slabo počutiš v družbi te osebe, potem se umakni od te osebe.

Če te nek kraj preveč utruja, se ga izogibaj. Neprijetni občutki se ne pojavijo brez razloga. To te notranji glas opozarja na neke slabe stvari, ki bi se ti lahko pripetile.


2. Občutek, da ti preti NEVARNOST

Lahko se pojavi kar naenkrat, tekom dnevnih rutin, na primer, srečaš nekoga nepoznanega v trgovini, se sprehajaš po parku ... Če se pojavi takšen občutek, skušaj zamenjati situacijo, v kateri se nahajaš - pojdi ven iz parka, oddalji se od sumljivega neznanca ...


3. Nekdo te nerazumljivo PRIVLAČI

Lahko gre za človeka, ki bo veliko pomenil za tvojo kariero, za tvoje ljubezensko življenje, za tvoje zdravje ... Na primer, ko srečaš nekoga in nemudoma občutiš, da mu moraš pomagati, mu le ponudi pomoč. Tukaj gre lahko za človeka, ki ga že dolgo poznaš ali za neznanca.

Če dobiš nenaden občutek, da moraš nekoga obiskati, to tudi naredi. V glavnem, če občutiš željo, da do nekoga pristopiš in ga ogovoriš, to stori.

4. Vznemirjenje zaradi priložnosti za nekaj


Se ti morda ponuja priložnost za nekaj, pa čeprav je to nekaj neobičajnega, pri tem pa občutiš nenavadno vznemirjenje ali navdih? Potem nikakor ne ignoriraj tega občutka. Mogoče se ti bo zgodilo nekaj lepega in pomembnega.

Ne obremenjuj se s tem, kaj si drugi mislijo, saj gre zate in tvoje življenje. Če te nekaj vleče v neko smer - sledi tej poti.


5. Občutek, da je nekaj prav

Imaš močan in konstanten občutek, da je neka stvar dobra zate, jo tudi naredi. Morda se ti bo na začetku zdelo, da to nima smisla ali ti bo čudno, vendar ne obupaj. Tukaj gre lahko za ljubezensko življenje, kariero, zdravje, itd.