Quantcast
Radio1_v_zivo


MOŠKI! Ženske želijo, da veste teh 9 stvari o njih in SEKSU!
Ljubezen & seks | 21. 8. 2017 14:03
#1: Predigra je celoten odnos, ne samo minute pred seksom
Ključne besede:     seks nasveti    ženske    moški    seks
Moški, te stvari morate razumeti

Ženske so precej bolj odprte za pogovor o seksu s prijateljicami kot s partnerji, ker ne želijo prizadeti občutljivega moškega ega. Vsaj tako trdi seks terapevtka in avtorica številnih najbolj prodajanih knjig na to temo, Tracey Cox. Razkrila pa je tudi to, da je skozi leta svojega dela opazila, da obstajajo nekatere stvari, za katere bi ženske želele, da bi jih moški vedeli.


To bi ženske želele, da moški vedo:

1. Za žensko je čustveno vzburjenje enako pomembno kot fizično, zato je čustvena stimulacija s pomočjo pogovora in pravih gest pravi način za ustvarjanje seks atmosfere.

2. Lepe besede so najboljši afrodizijak za žensko in moški, ki si želijo več akcije v postelji, bi se morali tega večkrat poslužiti. 

3. Bolj kot moški pomaga pri gospodinjskih opravilih, bolj je ženska spočita za seks. Prav tako to pomaga tudi pri vzpostavljanju občutka enakopravnosti in spoštovanja, po čemer ženske hrepenijo.

4. Tudi ženske želijo biti pobudnice za seks, vendar pa izgubljajo voljo za to, če jih moški pogosto zavrnejo ali pa niti posredno ne nakažejo, da si želijo seksa. 

5. Pritisk, da ženska doživi vrhunec, ne pomaga pri doživljanju orgazma, zaradi tega je pomembno, da ne pritiskaš na njo. Tudi če orgazma ni, ne pomeni, da seks ni bil dober.

6. Ženske si ne želijo vedno romantičnega seksa, odprte so tudi za morebitni "divji seks". Zaradi tega ni treba vedno nastopiti z nežnimi dotiki, ampak sledi govorici njenega telesa.
7. Ona ne mara, da partner pritiska na njo glede seksa, še posebej, če je že dala jasen znak, da ni razpoložena. Ne samo, da bo to dodatno zmanjšalo željo za seks, doživljala ga bo tudi kot nekaj, kar je odveč.

8. Moški morajo doumeti, da veliko žensk ne more doživeti orgazma samo s penetracijo, ampak da se morajo posvetiti tudi drugim načinom stimulacije klitorisa.

9. Tako kot prekratek je tudi predolg seks lahko bolj mučenje kot užitek. Sama penetracija, ki traja dlje kot 20 minut, lahko vodi do utrujenosti in ne dene več tako dobro kot na začetku.
© 2015 Radio Pro 1 d.o.o. | Design by Media Design | Splošni pogoji uporabe | Pravila komentiranja | Raba piškotkov | Za glasbenike | Pravila nagradnih iger | Volilna pravila | Seznam predvajanih del