Quantcast
Radio1_v_zivo


NESOJENA LJUBEZEN: Nekdo s kom bi morali biti, a nismo ...
Ljubezen in odnosi | 21. 8. 2017 5:54
Velikokrat se prepozno zavemo, da je morda stara ljubezen le bila najboljša
Ključne besede:     ljubezen    nesojena ljubezen    nasveti    ljubimec
Pismo njenemu bivšemu ljubimcu

Shena Sharma je kolumnistka Elite Dailyja, ki je s svojimi bralci podelila svoje mnenje glede "nesojene ljubezni". Misli, da ima vsakdo eno takšno, čeprav naj bi bilo nekako odrejeno, da nam pobegne ali pa to naredimo mi - toda kasneje nam je zaradi tega hudo. Toda ... življenje gre naprej ...

Svoje pismo je posvetila svojemu bivšemu fantu:

Nisem tista, ki jo želiš sedaj, ampak tista, ki jo boš kasneje potreboval ...


Nikoli te ne bom pozabila, ti si bil moja prva ljubezen. Skupaj sva počela čudovite stvari, vsi bi nama lahko zavidali najino srečo v ljubezni. Toda bila sva mlada in nepremišljena, kar pa se je kasneje pokazalo, da je tudi najina največja napaka, še posebej v najini zvezi.

Ko pomislim na prvo ljubezen, mi padejo na pamet besede, kot so: stabilna sreča, empatija in obveznost do partnerja. Ko smo mladi, se počutimo nepremagljivi in mislimo, da lahko doživimo marsikaj. Kot bi imeli vse vajeti v rokah.


Na žalost realno življenje ne funkcionira tako. Samo zato, ker nekaj funkcionira v praksi, ne pomeni, da bo funkcionirali tudi v realnosti. Našla sva se ob nepravem času, na nepravem mestu. Realnost je včasih takšna, da nekoga pravega spoznaš ob napačnem času.

Obup niti približno ne opiše mojih občutkov po najinem razhodu, toda dojela sem, da je to, da krivim tvojo nezrelost, v bistvu zelo nezrelo od mene. Zrelost pride potem, ko smo že nekaj stvari izkusili. Nisem mogla biti jezna, ker sva še oba morala dozoreti. Neke ljubezni so obsojene na propad, še preden se sploh razvijejo.


Želiš kvantiteto, ampak potrebuješ kvaliteto ...

Želiš gole ženske v svoji postelji, ne samo ene. Želiš osvajati druga dekleta in si s tem dvigovati ego. Zvedel boš, da tisto, kar te naredi moškega, niso številke, ampak premišljena dejanja in dobrota. Pravi moški se posveča tistemu, kar počne in kar si želi, tistemu, kar govori in tisti, ki jo ljubi.


Želiš nekaj površnega, a potrebuješ nekaj globokega ...

Uživaš v neobveznih pogovorih in zabavi, ki ne pozna meja. Sediš s prijatelji v lokalu in ob pivi filozofiraš o avtomobilih, računalnikih ali nogometu, kot da so to najpomembnejše stvari v življenju.


Želiš beg, potrebuješ uteho ...

Džoint in steklenica sta tvoja najboljša prijatelja. Poslužuješ se tega, ker se ti ne da odkrivati, kdo pravzaprav si in z njima se boriš proti zrelosti in odraščanju.

Nekega dne boš izvedel, da te to ne bo rušilo, ljubezen pa te bo. Občutil boš potrebo, da se nekomu odpreš in ne boš se bal tistega, kar ona vidi v tebi. Nekega dne boš pripravljen na vse te stvari.


Ne samo, da boš to potreboval, tudi želel si boš to ...

Toda takrat čas ne bo na tvoji strani. Ko dorasteš tem stvarem. bom jaz že z nekom drugim. Če se najine poti nekega dne srečata, ti bom zaželela srečo in se z veseljem spominjala najine ljubezni.
© 2015 Radio Pro 1 d.o.o. | Design by Media Design | Splošni pogoji uporabe | Pravila komentiranja | Raba piškotkov | Za glasbenike | Pravila nagradnih iger | Volilna pravila | Seznam predvajanih del