Quantcast
Radio1_v_zivo


TERORISTIČNI NAPAD V BARCELONI: S kombijem zapeljali v množico ljudi - nekaj je tudi mrtvih
Izredna novica | 17. 8. 2017 21:01
Po podatkih je znano, da je že 13 smrtnih žrtev
Ključne besede:     Barcelona    teroristični napad    kombi    ljudje    žrtve    množica    središče
V Barceloni naj bi prišlo do terorističnega napada

Pred nekaj urami se je v središču Barcelone zgodil teroristični napad. Po podatkih je znano, da je umrlo več oseb in sicer naj bi šlo za 13 žrtev, 50 pa je ranjenih. Zaradi poškodb pa naj bi medicinsko pomoč potrebovalo še dodatnih 64 ljudi, ki so se nahajali v bližini.

Kaj se je zgodilo?

Bel kombi je z veliko hitrostjo zapeljal v množico ljudi, ki so se sprehajali po središču Barcelone, nato pa naj bi voznik pobegnil, dva oborožena osumljenca pa naj bi se zatekla v bližnjo restavracijo, kjer naj bi zadrževala talce.

Javil pa se nam je tudi naš sodelavec, ki se trenutno nahaja v Barceloni in smo iz prve roke izvedeli naslednje:

''Ravno včeraj, ob istem času, kot se je danes zgodil napad, sem se sprehajal po Las Ramblas. Da si boste znali predstavljati. Gre za eno najbolj prometnih ulic v Barceloni, polni barov in restavracij. Po sredi je speljana cona za pešce, kjer je ogromno malih kioskov, v katerih prodajajo cvetje in spominke. Kombi je zapeljal direktno po sredi, torej po coni za pešce in gazil vse pred seboj. Ulica je že sama po sebi hrupna in na njej je vedno gneča. Tako da si predstavljam, da velika večina žrtev kombija sploh ni slišala. Sedaj je tisti del mesta zaprt. Ker pa je tam tudi ogromno hotelov, je veliko turistov ostalo brez prenočišča. Za njih sedaj v ostalih nezasedenih hotelih izven centra ponujajo brezplačne postelje v sobah (kjer je to mogoče) in avlah hotelov''.Vsem poškodovanim so nemudoma na pomoč priskočili gasilci in reševalci.

Policija naj bi enega osumljenca že prijela in sicer naj bi šlo za Maročana Drissa Oukabirja, nekdanjega zapornika. 

Policija poziva tamkajšnje ljudi, da se izogibajo trgu. Napad se je namreč zgodil na ulici Las Ramblas, ki se nahaja v središču Barcelone in velja za eno največjih turističnih atrakcij.


Območje preletavajo helikopterji, ulice so polne policistov in reševalcev, ki pomagajo poškodovanim ljudem.

Zunanje ministrstvo nima podatkov, da bi bili med ranjenimi tudi Slovenci.Ljudje so šokirani in prestrašeni. Med napadom je bilo v središču veliko turistov in raznoraznih družin.
© 2015 Radio Pro 1 d.o.o. | Design by Media Design | Splošni pogoji uporabe | Pravila komentiranja | Raba piškotkov | Za glasbenike | Pravila nagradnih iger | Volilna pravila - lokalne volitve | Volilna pravila - referendumska kampanja | Seznam predvajanih del