Quantcast
Radio1_v_zivo


ŽALOSTNO: Nogometaša Messija so svatje na poroki TOTALNO osramotili. Poglej, kakšno poročno darilo je dobil!
Svet slavnih | 9. 8. 2017 10:24
Povabljence je prosil, da denar raje namenijo ljudem v stiski
Ključne besede:     Lionel Messi    nogometaš    poroka    poročno darilo    sramota    denar    zbiranje    svatje    razočaranje
Lionel Messi je bil zelo razočaran nad ''poročnim darilom''

Lionel Messi je eden izmed najboljših nogometašev na svetu je predkratkim dahnil usodni ''da'' in se poročil s svojo ljubeznijo iz otroštva. V zakon je skočil v prisotnosti številnih nogometnih zvezdnikov in mnogih prijateljev, ki sta jih skupaj z ženo Antonello Roccuzzo povabila na svojo poroko. 

Zakonca Messi sta se odpovedala poročnim darilom in svoje povabljence pozvala, naj raje prispevajo k humanitarni organizaciji, ki brezdomcem nudi streho nad glavo. To bi mu pomenilo veliko več in bi bilo zanj popolno ''poročno darilo''. Vsi povabljeni so seveda odprli svoje denarnice, a se je kaj hitro pokazalo, kako velikodušni so ...

Izjemno lepa gesta je navdušila marsikoga in Messi se je javnosti zopet pokazal kot srčen človek, ki razume človeško stisko.

A očitno te stiske ne razumejo njegovi povabljenci, saj so kljub vrtoglavim zaslužkom prispevali bizarno malo denarja. Med 260 povabljenih, so zbrali manj kot 10.000 EUR, kar je za enega nogometaša skoraj tedenska plača. Vsak od njih je povprečno prispeval 37 EUR, kar pa je kar nekoliko sramotno. 


Kaj kupiti človeku, ki zasluži vrtoglavo številko denarja?
Prisluhni, koliko je na poroki dobil nogometaš Lionel Messi
Slovenci smo v povprečju za poročno darilo pripravljeni odšteti od 50 - 150 EUR.


Slovenci naj bi za ožje družinske člane odšteli od 100 pa tudi do 500 EUR. Sem spadajo predvsem, hčere, sinovi, vnuki, vnukinje, bratje in sestre. So nekateri, ki odštejejo mnogo več in lahko govorimo tudi o nekaj tisočakih - redke izjeme, a obstajajo.


Za sorodnike, kot so bratranci, sestrične, strici in tete pa smo pripravljeni odšteti od 50 - 100 EUR, kar je dosti manj kot smo pripravljeni odšteti za svoje najboljše prijatelje. 


Se pravi, ko gre za poroko najboljšega prijatelja denarnico izpraznimo tudi do 300 EUR - lahko gre za skupinsko darilo ali za posamezno. Večinoma pa se številka giba med nekje 150 - 250 EUR, manj skoraj nikoli.


Za prijatelja, ki ni ravno najboljši, je pa dober prijatelj odštejemo povprečno od 50 do 150 EUR.


Kadar pa smo povabljeni na poroko kolegov ali sodelavcev pa smo postavljeni pred težko odločitvijo, koliko je primerno. Takrat najraje ostanemo pri številki od 50 EUR do 100 EUR. Kupujejo se večinoma skupinska darila, kjer vsak posameznik da 10 ali 20 EUR in posledice na računu niso tako vidne ter hkrati boleče.
© 2015 Radio Pro 1 d.o.o. | Design by Media Design | Splošni pogoji uporabe | Pravila komentiranja | Raba piškotkov | Za glasbenike | Pravila nagradnih iger | Volilna pravila - lokalne volitve | Volilna pravila - referendumska kampanja | Seznam predvajanih del