Radio1_v_zivo


Kako lažje prenašati vročino? Na TOLE zagotovo nisi pomisli/a!
Oglas | 2. 7. 2017 18:08
Prava oaza miru, stran od vsakodnevnega vrveža in naglice, ki blagodejno vpliva na telo
Ključne besede:     Savna    vročina

Splošno znan in neresničen je mit, da savnanje ni zaželeno v poletnih mesecih, saj naj bi nas toplo vreme dovolj ogrelo, da ni dodatne potrebe po gretju telesa. A zgodovina priča drugače, saj so že v času Otomanov poznali številne kopeli (turški Hamam), ki so obiskovalcem omogočale sproščanje v toplem in vlažnem zraku. Kopeli in savne so se razširile po celem Rimskem cesarstvu vse do Severne Afrike. Od davnih časov pa vse do danes, so na območju Turčije, starega Rima pa vse do Skandinavije poznali številne zdravilne učinke savne in kopeli ter jo skozi celo leto pridno uporabljali. 

 

 

 

Pogosti uporabniki savne štejejo zmanjšanje stresa kot prvi pozitivni vpliv savne na telo. Toplota v savni sprosti mišice in proizvodnjo endorfinov, kar povzroči splošno dobro počutje. Endorfin pogovorno imenujemo tudi: »hormon sreče« - kdo bi se ga branil! Mi že ne. 

 

Kozmetika in savna Fanči ponuja sprostitveni center, kjer se lahko sprostite v tihem in mirnem okolju in se razvajate v kozmetičnem salonu že od leta 1968.