Quantcast
Radio1_v_zivo


TURISTI, PREVIDNO: Objavili seznam najbolj nevarnih evropskih mest
Zanimivo | 3. 8. 2017 9:32
Med njimi sta tudi Beograd in Zagreb
Ključne besede:     mesto    nevarnost    ogroženost    Evropa    seznam    turisti    življenje
Na seznamu se je znašlo 17 evropskih mest, ki so najmanj varna

Svetovalna agencija Mercer, ki velja za eno največjih na svetu je raziskala kar 230 svetovnih mest, ki so najbolj primerna za življenje in tudi tista, ki so nevarna. Glede na raziskave se je za najbolj varno mesto izkazal avstrijski Dunaj, za najbolj neprimernega pa ukrajinski Kijev. 


Lestvica 17-ih najmanj varnih evropskih mest: 


1. mesto: Kijev, Ukrajina

V glavnem mestu Ukrajine, Kijevu je veliko vandalizma in nasilnih protestnikov. Zaradi slabih odnosov z Rusijo in s tem povezanih nemirov velja za najbolj nevarno mesto.


2. mesto: Beograd, Srbija

Nasilje in kriminal sta v tem mestu dokaj nizka, a je vseeno veliko vandalizma in imajo zelo visoko stopnjo tatvin. Veliko je tudi korupcije in podkupovanja.


3. mesto: Atene, Grčija

Politične in ekonomske razmere so v Grčiji zelo slabe, zato je zaradi tega prelite veliko vroče krvi in z njo povezanega kriminala, protestov in nezadovoljnih prebivalcev. Velik je preliv beguncev in revščine.


4. mesto: Sofija, Bolgarija

Veliko je protestov, ki vključujejo nezadovoljne prebivalce, ki se znašajo nad slabimi političnimi razmerami, slabim življenjem ter službami.

5. mesto: Budimpešta, Madžarska

Veliko je protestov in nemirov med prebivalci. Socialne razmere so v Budimpešti zelo slabe, zato je veliko protestov na ulicah.


6. mesto: Madrid, Španija

Zaradi velike stopnje brezposelnosti, ki je v porastu posebej med mladimi in zelo nizkih plač pride do veliko izgredov in nezadovoljstva. Po ulicah je veliko tatov, ki prežijo na turiste (žeparji).


7. mesto: Rim, Italija

Zaradi močnega katoliškega duha, obiska romarjev, vernikov in ostalih turistov, ki jim je Rim všeč, je mesto zelo izpostavljeno in prava tarča za teroriste ter s tem povezanimi napadi. 


8. mesto: Riga, Latvija

Glavno mesto Latvije je ogroženo predvsem zaradi protimigracijskih protestov, veliko pa je organiziranega kriminala in prostitucije. 


9. mesto: Zagreb, Hrvaška

Kar se tiče korupcije je Zagreb zelo visoko, veliko pa je tudi podkupnin. Usluge na črno so prav tako v porastu, največ korupcije je v zdravstvu in med policisti.


10. mesto: Bukarešta, Romunija

Bukarešta je prav tako povezana s korupcijo in kriminalom. S službami prav tako niso na visokem seznamu, kar pripelje do nezadovoljstva in slabih življenjskih razmer. 


11. mesto: London, Anglija

London je zagotovo ena izmed najbolj priljubljenih točk turistov in je s turizmom v velikem porastu. S tem pa je povezana tudi nevarnost, ki preži na to angleško mesto. Predvsem je tarča teroristični napadov. 


12. mesto: Pariz, Francija


Tako kot London je tudi Pariz zelo izpostavljen in ima veliko stopnjo ogroženosti glede terorističnih napadov. 


13. mesto: Varšava Poljska

V glavnem mestu Poljske je veliko političnih protestov, ki velikokrat vodijo v kriminal in ostale nevarnosti, ki ogrožajo prebivalce in posledično tudi turiste.


14. mesto: Talin, Estonija

Talin ima nizko stopnjo kriminala, je pa kot mesto zelo znano po preprodajalcih mamil in trgovini z ljudmi. 


15. mesto: Belfast, Severna Irska

Tudi Belfast nima visoke stopnje kriminala, ima pa zelo revno prebivalstvo. Nezadovoljstvo ljudi, zato velikokrat vodi v slabe odnose in pogoje, ki bi bili primerni za mirno življenje. 


16. mesto: Barcelona Španija

Na 6. mestu se je znašel Madrid, a ima Španija očitno na seznamu tudi Barcelono, ki je znana po številnih žeparjih. Tatovi na ulicah so prava nočna mora turistov. 


17. mesto: Milano, Italija

Na 7. mestu se je prav tako znašlo glavno mesto Italije, a je ogrožen tudi Milano, ki ima veliko groženj s terorističnimi napadi.
© 2015 Radio Pro 1 d.o.o. | Design by Media Design | Splošni pogoji uporabe | Pravila komentiranja | Raba piškotkov | Za glasbenike | Pravila nagradnih iger | Volilna pravila | Seznam predvajanih del