Quantcast
Radio1_v_zivo


Dober obisk Arsane
| 2. 8. 2017 10:31
Festival Arsana je letos obiskalo rekordno število obiskovalcev
Ključne besede:     Festival Arsana    Ptuj    obiskovalci    koncerti
 Ptuj
Festival Arsana na Ptuju je izvedla skupina 40 ljudi, med njimi so bili tudi prostovoljci.

Letošnji 9. mednarodni glasbeni festival Arsana je na Ptuj v devetih dneh privabil rekordno število, skoraj 20.000 obiskovalcev. Ogledali so si lahko več kot 60 dogodkov, na katerih so organizatorji - Društvo za glasbeno umetnost Arsana - gostili več kot 350 umetnikov. Organizatorji si v prihodnje želijo več podpore občine.Organizatorji tudi v mednarodnem merilu vse uglednejšega festivala stavijo predvsem na žanrsko raznolikost, dodelan umetniški program, zanimiva prizorišča in nekatera največja imena iz sveta glasbe, ki privabljajo občinstvo od blizu in daleč. Tudi letos so se v najstarejšem slovenskem mestu predstavili umetniki s področja klasične, jazz, etno, world vokalne in instrumentalne glasbe, ptujske ulice in trge pa so popestrili še poulična dogajanja, otroški festival, vegetarijanski bazar in drugi dogodki.

 

Dodano vrednost festivalu je znova dal umetniško vzgojni program. Že drugič zapored je namreč potekal največji vokalni jazz kamp v Evropi, ki so ga vodili člani zasedbe New York Voices. Na njem je sodelovalo 50 pevcev iz ZDA, Čila, Tajvana, Rusije, Nemčije, Italije, Češke, Švice, Nizozemske, Izraela, Romunije in Slovenije.

 

Pod okriljem festivala je letos potekal 2. mednarodni Arsana ArtDance kamp. Festival je poleg domačih na Ptuj privabil tudi obiskovalce iz drugih evropskih držav, Nemčije, Nizozemske, Avstrije, Hrvaške, Češke in Italije.

 

Med vrhunci festivala je bil nastop petkratnih Grammyjevih nagrajencev The Swingles, nastopili so tudi Rade Šerbedžija, Vlado Kreslin, Beltinška banda in Mali bogovi, Tadej Toš, Sabina Cvilak in Mia Žnidarič.

 

 


Poseben je bil zadnji dan festivala, ko je v soboto na Ptuju prvič gostovala Odprta kuhna, ki je skupaj z zaključnim koncertom festivala, skupino Mi2, na Ptuj privabila približno 10.000 obiskovalcev.

 

 

 

© 2015 Radio Pro 1 d.o.o. | Design by Media Design | Splošni pogoji uporabe | Pravila komentiranja | Raba piškotkov | Za glasbenike | Pravila nagradnih iger | Volilna pravila | Seznam predvajanih del