Radio1_v_zivo


Kako veš, da ona NI prava?
Ljubezen in odnosi | 1. 8. 2017 9:30
6 znakov, ki ti bodo pomagali pri odgovoru na to vprašanje
Ključne besede:     moški    ženske    ljubezen
Sta za skupaj?

Začetna privlačnost, kazanje v svoji najboljši luči in lep obraz se skozi čas spremenijo. Če si v dilemi, ali si našel svojo sorodno dušo, oziroma partnerko, s katero bi se postaral, je morda čas, da pogledaš še ostale točke, v katerih se ni dobro najti ... 

 

 

1. Moraš razmišljati o tem, če je prava ali ne?

 

Za razliko od žensk, ki analizirajo prihodnost in vse mogoče situacije v nedogled, moški razmišljajo največkrat le o trenutnem stanju. Veliko jih čuti pritisk, da se morajo poročiti in imeti družino, toda niti sami si ne znajo pojasniti, če je to zaradi strahu pred spremembo ali zato, ker čutijo, da morda dekle ni tista pravo. 

 

 

2. Tvoji prijatelji je ne odobravajo

 

Čeprav imajo tvoji prijatelji drugačen okus za glasbo, filme, šport ali ljudi, te kljub temu dobro poznajo. Zato, če oni mislijo, da ona ni najboljša izbira zate, ali če je nekaj tvojih prijateljev ne prenese, potem je to dober znak, da je mogoče nekaj celo na tem. Najbolje je, da se pogovoriš z nekom, ki ni pristranski. Tako ti bo bolj jasno, kje je problem in kako ga lahko rešiš.

 


3. Nima podobnih hobijev kot ti, da bi v njih lahko skupaj uživala

 

Ko mine obdobje zaljubljenosti, v katerem si popolnoma slep in ti je bilo dovolj že samo to, da sta bila skupaj ter da se spoznavata, začneš spoznavati realno sliko. Vprašaj se, če zares uživata skupaj v prostem času, če so ti všeč vajini skupni hobiji ter kako močno se morata truditi, da vama je skupaj lepo. Če je za vsako stvar potreben velik kompromis in trud s tvoje strani, potem nista kompatibilna.

 

 

4. Ti si dežurni krivec za vse

 

Razen, če si zares egoističen ali če nikoli nisi izkusil, kako je videti normalna zveza, se ti ni treba ves čas počutiti kot da si naredil nekaj narobe. Če je občutek krivde postal zvezda stalnica, potem je problem v tvojih nerealnih pričakovanjih in v tem, da sta oba zaljubljena v idealno sliko partnerja, ki pa žal ne obstaja. Če se ne moreta odkrito pogovoriti o teh pričakovanjih in najti kompromisa, potem ne bosta dosegla tega niti v prihodnosti.

 

 

5. Seks je slab

 

Se spomniš seksa na začetku vajine zveze? Lahko je zavajati samega sebe, da seks ni najbolj pomembna stvar v zvezi in da je razmišljanje o seksu nepotrebno. Kakorkoli že, to ni res in rezultati številnih študij kažejo, da je reden in dober seks eden od treh ključnih pogojev za stabilen ljubezenski odnos.

 

 

6. Ona je super, vendar pa si ne predstavljaš prihodnosti z njo

 

Ona je pametna, seksi in se ne jezi, če malce dlje ostaneš s prijatelji na pivi kot si ji obljubil. Z drugimi besedami, ona je popolna po nekih splošnih moških kriterijih. Problem nastane, če se ne vidiš z njo v prihodnosti ali v zakonu, niti si ne predstavljaš, da bi z njo imel družino. Da bi bil zares prepričan, da ne gre samo za strah pred večjo spremembo v življenju in večjimi obveznostmi, počakaj nekoliko mesecev. Če se boš po vsem tem času še vedno tako počutil, bodi iskren do sebe in ji reci zbogom.