LIVE           051300300   0802255         Frekvence
 

Pod svoj vzglavnik je vsako noč dala 2 stroka česna - poglej, kaj se je zgodilo

Poskusi, morda pa reši tudi tvoje težave
Ključne besede: česen, nasvet, trik, Stari Egipčani, nespečnost
Si že slišal za česen pod vzglavnikom? Ne? S težavo zvečer zaspiš? Ja? Potem beri dalje. Pred tabo je metoda, ki se širi iz roda v rod in so jo poznali že Stari Egipčani. Veliko ljudi pod svojo blazino položi česen in ena od njih je tudi bralka Urša, ki je povedala, da to metodo uporablja že vsaj 10 let in je z njo navdušila tudi svoje najbližje.    Za kaj gre?    Kot veš, česen velja za eno najbolj zdravih živil, saj blagodejno vpliva na celotno telo ter preprečuje in zdravi mnogo bolezni. Kljub temu, da se ga mnogo ljudi izogiba, predvsem zaradi zadaha, ki ga povzroča, strokovnjaki priporočajo, da česen uživamo na dnevni bazi, najboljši naj bi bil surov. Po priporočilih Svetovne zdravstvene organizacije bi naj ga dnevno morali zaužiti od 2 do 5 gramov.    Strok česna pod blazino naj bi blagodejno vplival na tvoj spanec. Torej, če imaš težave z nespečnostjo, ki pomeni, da imaš vsaj 3x tedensko težavo zaspati, te nič ne stane, če to metodo preizkusiš. Pod svoj vzglavnik preprosto položi dva ali tri stroke surovega česna, zadevo pa ponavljal vsaj 5 dni.   Urša to metodo uporablja že desetletje - česen položi pod svoj vzglavnik 7 dni zapored, nato naredi enotedenski premor in zadevo ponovi. Na tak način je tudi pomagala svoji prvorojenki, ki je prav tako imela težave s spanjem, le da je njej strok česna vstavila v notranji del vzglavnika - pri majhnih otrocih je namreč potrebno biti pazljiv, saj bi lahko v spanju po nesreči zaužili česen.      Česen blagodejno vpliva tudi na povišan krvni tlak, zmanjšuje nivo slabega holesterola, preprečuje bolezni srca in ožilja ter nadležne prehlade.    V česnu se skrivata dve neverjetni učinkovini, alicin in alin. Prvi je izredno močan antioksidant in naravni antibiotik - le en miligram alinina stroka primerja z učinkom 15mg penicilina, aliin pa ima antibakterijske lastnosti, kar pomeni, da blagodejno vpliva na bakterijske okuže.