Radio1_v_zivo


Šla sem na nudistično plažo in ... bila je prava katastrofa!
Zanimivo | 26. 7. 2017 5:48
Namesto, da bi se počutila kot boginja, sem bila osramočena
Ključne besede:     nudistična plaža    naga    osramočena    katastrofa
Šla je na nudistično plažo in bila razočarana ...

Kolumnistka BuzzFeeda Lory Brantz se je odločila, da bo letos obiskala nudistično plažo. Verjela je, da bo vse super. Vse, dokler ni bilo ... Tole je njena izkušnja ...

 

Lansko leto sem se za svoj 30. rojstni dan v kopalkah sprehodila po New Yorku. To je bilo darilo meni, da si dokažem, da me prav briga, kaj si drugi mislijo. In bilo je kar osvobajajoče. Zato sem se odločila, da bi lahko z možem obiskala nudistično plažo. Nad idejo ni bil preveč navdušen, toda ker me pri vsem podpira, je pristal tudi na tole. 

 

Rekla sem mu, naj se obleče, on pa me je spomnil, da tam, kamor greva midva, obleka ni potrebna. Nasmejala sem se, a vseeno sem se odločila, da "dam nase" svoje najljubše kopalke, za vsak primer ... če se slučajno ustrašim. Čeprav se nikoli ne naličim, ko grem na plažo, se tokrat sem, saj sem si mislila: "OK, lahko kažem prsi, ne bom pa kazala podočnjakov."

 

Pripravljena na odhod

 

Bolj kot smo se približevali, bolj sem bila nervozna. Spomnila sem samo sebe, da to počnem, ker želim svoje staro telo nazaj. To počnem zato, da pokažem svetu, da ne odloča o mojem telesu. Ne odloča o tem, kako visoko morajo biti moje prsi, ali kaj je najbolje za moje jajčnike. To počnem, je***ti, zase.

 

Počutim se odlično

 

Na začetku plaže so bili vsi oblečeni. Bolj ko sem se sprehajala naprej po plaži, so bili vse bolj nagi. Jaz nisem tip za plažo. Moji predniki izvirajo iz zasneženih planin. Moja koža je svetla in mehka kot ruska lutka, izgledam kot bi me bilo treba pokriti z volčjim krznom, da me ne bi zeblo.

 

Na začetku sem bila navdušena. Videla sem ženski srednjih let, ki sta se popolnoma nagi sprehajali po plaži. Počutila sem se kot v raju! Vse, kar si želim v življenju je to, da bi lahko gola plesala pod soncem in luno, z ženskimi kolegicami. Pomislila sem, kako bom sem pripeljala svoji hčerki. 

 

Toda moje sanjarjenje so prekinili popolnoma oblečeni fantje, ki so igrali nogomet. Ko sem to zagledala, se nisem želela več razkrivati, temveč obleči in pobegniti. Mož mi je pojasnil, da obleka ni obvezna. To se mi je zdelo fer.

 

Dlje kot sva se sprehajala po plaži, bolj mi je postajalo jasno, da sta bili tisti ženski edini ženski na plaži. Preostanek plaže je bil "zapolnjen" s starejšimi moškimi, katerih penisi so se namakali v soncu. Nek starejši gospod, za katerega ne bi dvakrat rekla, da naju ni zasledoval, nama je povedal, da je plaža od sedaj naprej preveč skalnata, da bi lahko nadaljevala pot. Mogoče so bile njegove namere dobre, toda glede na izkušnje z moškimi, bi rekla, da je hotel, da ostaneva gor, da bi lahko še naprej strmel v moji dojki. Vendar sem to misel skušala ignorirati. 

 

"To ni New York", sem rekla sama sebi. To so nudisti, to je ugledna plaža. Odločila sva se, da upoštevava nasvet starejšega gospoda, zato sva se tam ustavila. Skušala sem ohraniti mirno kri, zato sem začela slačiti zgornji del kopalk. Takoj sem opazila tega starejšega gospoda, kako si me ogleduje. Hitro sem se pokrila. Moški je potem odšel, jaz pa sem potrebovala nekaj časa, da sem se pomirila. Nato sem se namestila in imela pogovor sama s seboj. "Vzemi nazaj svoje telo!", sem kričala sama v sebi! 

 

Ko sem se naposled opogumila, sem slekla še zadnji kos obleke. Počutila sem se ranljivo in mehko, kot polž brez hišice, ki se kuha na soncu. Na ležalniku sem se skušala postaviti v takšno pozo, da bi zakrila privatne dele.

 

Moram ohraniti mirno kri

 

Medtem, ko sem jaz trpela sama pri sebi, je mož očitno užival biti nag - jedel je, se sončil in kopal. Jaz pa sem skušala brati, vendar sem bila preveč raztresena. Dojela sem, da že cel čas držim knjigo tako, da bi z njo prikrila najbolj intimne predele, da mimoidoči moški ne bi strmeli v moje prsi.

 

To ne vžge.

 

Kopanje brez kopalk

 

Možu sem naročila, da je odprl senčnik, čeprav to ponavadi naredim jaz, vendar se tokrat nisem želela izpostavljati. Šla sem v vodo. Toda namesto, da bi se počutila svobodno in da bi slavila svoje telo, sem se počutila kot Cersei iz Igre prestolov, ko je bila osramočena. 

 

Vrnila sem se na ležalnik in opazovala mimoidoče. Večinoma so to bili isti moški, ki so tavali naokrog po plaži. Dva parčka sta šla mimo, moška sta bila naga, ženski pa sta imeli okrog prsi oviti brisači. Takrat sem se počutila poraženo, zato sem nazaj oblekla kopalke. 

 

 

Očitno to ni bil pravi čas, toda vseeno sem vesela, da sem to naredila. Ta izkušnja me je zpodbudila k temu, da imam boljše mnenje o svojem telesu. Presenetljivo, ampak to hočem ponoviti, a ne več na tej plaži. Idealno bi bilo, če bi bila takšna plaža, kjer je več žensk in več zasebnosti. Upam, da bo na moj 32. rojstni dan, svet bil bolj sprejemljiv za moje prsi in jaz bolj pogumna za razkazovanje le-teh.