Quantcast
Radio1_v_zivo


13. julij – črn dan na Dolenjskem
| 14. 7. 2017 11:37
Eksplozija in huda prometna nesreča
Ključne besede:     eksplozija    Novo mesto    bomba    mopedist    nesreča
 Po dopoldanski tragediji je na Kotnikovi 3 je popoldne gorela svečka.
Po dopoldanski tragediji je na Kotnikovi 3 je popoldne gorela svečka.

Novomeščane je včeraj dopoldne prestrašila eksplozija. V bližini tržnice in Dolenjskega muzeja na Kosovi ulici je prišlo do eksplozije v osebnem vozilu, v kateri je ena oseba umrla, so v prvem skopem poročilu zapisali na Policijski upravi Novo mesto.


Ker je še ne tako dolgo prav tako v Novem mestu v avtu eksplodirala plinska bomba, je med Novomeščani takoj zaokrožila novica, da tokrat naj ne bi šlo za plinsko bombo in kot so govorili očividci iz ulice, tudi ne za nesrečo. Z ročno bombo naj bi si sodil sam 59-letni Novomeščan, na srečo življenja drugih ljudi v okolici niso bila ogrožena.


Kasneje so s PU Novo mesto potrdili, da so na kraju tragičnega dogodka poleg kriminalistov bili tudi bombni tehniki iz Specialne enote policije. Znakov kaznivega dejanja niso ugotovili, o vzroku pa policija ne poroča. So se pa prav tako zelo kmalu razširile govorice, da je bila tega dne na novomeškem sodišču zoper premoženje umrlega razpisana dražba v višini dobrih 1.500 evrov. To ga je očitno strlo, pred vhod v hišo, kjer je bil tudi sedež manjšega podjetja, je parkiral svoj avto in se v njem razstrelil.

 

 

V Šentrupertu umrl 17-letni mopedist

 

 

Nekaj ur kasneje se je na Dolenjskem zgodila še ena tragedija. V Šetrupertu se je zgodila huda prometna nesreča, v kateri je življenje izgubil 17-letni voznik mopeda. Po prvih ugodtovitvah policije je do nesreče prišlo v ovinku, kjer je mladi mopedist trčil v prednji del kombajna. Zaradi hudih poškodb je na kraju nesreče umrl. Voznik mopeda je v zadnjih dneh že druga smrtna žrtev na cestah na območju novomeške policijske uprave, ki pokriva Dolenjsko, Belo krajino in Posavje. V bližini Cerkelj ob Krki se je namreč minulo soboto tudi zgodila huda prometna nesreča, v kateri je umrla 25-letna sopotnica v osebnem vozilu, še tri osebe so bile huje poškodovane.

 

Zato policisti voznike ponovno opozarjajo na previdnost, še posebej v teh vročih poletnih dneh, saj se pri voznikih pogosteje pojavi utrujenost in  nezbranost.

© 2015 Radio Pro 1 d.o.o. | Design by Media Design | Splošni pogoji uporabe | Pravila komentiranja | Raba piškotkov | Za glasbenike | Pravila nagradnih iger | | Seznam predvajanih del