Quantcast
Radio1_v_zivo


Stisni pest in odkrij skrivnosti svoje osebnosti
Psihologija | 16. 7. 2017 5:45
Tudi roke imajo svojo telesno govorico
Ključne besede:     test    osebnost    roka    pest    prsti
Stisni pest in ugotovi, kaj to pomeni

Ljudje pogosto več kot z besedami povemo s svojim telesom. Telesna govorica pa ne kaže le naših čustev, pač pa tudi značajske lastnosti. Psiholog Gordon Allport je tako ugotovil, da geste, ki jih pogosto uporabljamo, povejo veliko o tem, kakšen je naš značaj.

 

Ena takšnih gest naj bi bil tudi način, na katerega stisnemo pest: zapri oči in jo stisni! Zdaj pa poglej, kam si položil/a palec in preveri, kaj s tem sporočaš svetu!

 

 

Iztegnjen palec ob pokrčenih prstih: si pravi altruist!

 

 

Rad pomagaš ljudem, tudi takrat, ko imaš sam zaradi tega nevšečnosti. Vedno iščeš nova znanja in izkušnje, si zelo energična oseba, a tudi nekoliko nepotrpežljiva. Okolica te vidi kot drznega človeka in avanturista, saj ne vedo, da si pogosto živčen in da tudi ti včasih potrebuješ pomoč in zaščito. Obupano potrebuješ priznanje in sprejemanje drugih ljudi, nemalokrat pa te samo izkoriščajo. A ravno zato, ker si notranje tako močan, nikoli ne boš obupal nad ljudmi. Še vedno boš ščitil in branil nemočne, sčasoma pa boš res postal nekoliko bolj previden.

 

Palec prekriva prste: si ustvarjalna duša!

 


 

Tvoja osebnost je odprta, zato se nate „lepijo“ različno ljudje. Prijatelji te imajo radi zaradi tvoje odkritosti in hitrega uma. Si samozavestna oseba, ki se močno ceni. Si marljiv in uren, zaradi česar si tudi odličen na vodilnih položajih. Na žalost ti strah pred neuspehom pogosto prepreči, da bi sprejel drzne odločitve, saj te bi kaj takega neizmerno potrlo. Pogosto potrebuješ hvalo in odobravanje okolice, zato si moraš zapomniti: ne nehaj verjeti vase, čeprav te nihče ne hvali. Mogoče si obkrožen z ljudmi, ki ti zavidajo uspeh.

 

Palec je skrit v pesti: si neverjeten očarljivec!

 


 

Si duhovita in zgovorna oseba, ki pa je pogosto sramežljiva. Te plati svoje osebnosti tako nikoli ne pokažeš v celoti, zato te imajo ljudje za molčečo osebo, ki ji ni do pogovora. Si zamišljena in pedantna oseba, ki včasih od sebe zahteva preveč, kar ti povzroča stisko. Si vizionar, ki si prizadeva, da bi bil svet okoli njega harmoničen. Včasih te žalosti misel da se težko vklopiš v novo družbo, a brez skrbi: samo nekoliko se moraš sprostiti, pa bodo k tebi pristopili tudi tisti ljudje, ki so se tega bali. Ko nekoga sprejmeš, te ta prijatelj ceni, kot nobenega drugega!

© 2015 Radio Pro 1 d.o.o. | Design by Media Design | Splošni pogoji uporabe | Pravila komentiranja | Raba piškotkov | Za glasbenike | Pravila nagradnih iger | | Seznam predvajanih del