Quantcast
Radio1_v_zivo


Razlogi, zakaj moški VARA svojo partnerko, čeprav jo ima rad
Ljubezen in odnosi | 14. 7. 2017 14:02
Kdo bi si mislil, da je številka 5 najbolj pogost razlog
Ključne besede:     varanje    moški    razlogi    ljubezen    premalo
Včasih si želijo le topline, ki pa jo pri svoji partnerki ne dobijo ...

''Ljubi me in me ne bi nikoli prevaral,'' je prepričanih večina žensk,a je situacija žal mnogokrat drugačna. Čeprav jo ima moški rad, ima oči le zanjo, pa vseeno v razmerju čuti neko praznino, ki jo mora zapolniti na najbolj grd način, ki se mu reče - varanje. Večini moškim je potem žal, tega ne ponovijo več, so pa tudi tisti, ki to delajo zvito in naskrivaj dlje časa. Partnerke ne posumijo, saj so v družbi njih popolnoma predani in ''zvesti''.


1. Nima izkušenj z zvezami in se obnaša nezrelo

V zvezi je z dekletom, ki ga ima rad, a nekako ne more iz svoje kože in še vedno rad skače čez plot. Vedno je bil v razmerjih, ki niso trajala dolgo in so bila popolnoma neresna. Varanje se mu ne zdi nekaj groznega, kar je tudi posledica nezrelega obnašanja in nezmožnost podoživljanja čustev. Rad je v zvezi, a jo jemlje preveč lahkotno, kar pa lahko partnerico zelo prizadane, saj zna z njo tudi dobro manipulirati na način: ''Draga, samo tebe imam rad, to se ne bo nikoli več ponovilo, obljubim, ne verjemi vsega ...''
2. V zvezi ni preveč srečen, a se ne želi raziti z njo, ker jo ima rad

''Rada se imava, a se kot par ne ujameva.'' Veliko parov se karakterno ne ujame in v zvezi ne najde skupnega jezika. 
Če se moški v razmerju ne počuti srečno, začne hrepeneti po stvareh, ki bi mu pomagale zapolniti praznino - med drugim je to tudi varanje. Za razhod nima poguma, zato raje ostane nesrečen. Moški so priznali, da jih je strah prekiniti zvezo zato, ker morda dekleta za resno zvezo ne bodo več našli. Skakanje čez plot mu predstavlja tolažbo, čeprav se še vedno rad vrne k partnerki, dokler spet ne občuti pomanjkanja pozornosti. Z varanjem pa tudi upa, da bo morda spoznal osebo, ki mu bo spodnesla tla pod nogami in bo končno srečen.


3. Mora nahraniti svoj ego

Moški, ki je nesiguren vase in ima nizko samopodobo, nonstop išče potrditve od drugih žensk, ki bi mu dale vedeti, da je lep, privlačen, pameten in si zasluži le najboljše. Čeprav mu partnerka nudi ljubezen, je egoističnemu moškemu to premalo, saj je globoko v sebi ranjen in si tega želi v izobilju - pohval mu ni nikoli dovolj. Spušča se v avanture za eno noč, v klubih osvaja ženske, rad flirta, saj se ob tem počuti pomembnega. Medtem, ko vara se počuti poželjivo, seksi in čuti, da si ga druga stran želi, kar še dodatno nahrani njegov ego. Dekle, s katero se spusti v avanturo mu ni pretirano privlačna in zaradi nje svojega dekleta ne bi pustil - gre zgolj za to, da se on tisti trenutek počuti kot kralj.4. Rad jo ima, a je preveč sebičen

Rad jo ima, ni pa ona tista, ki bi mu bila prioriteta v življenju. Ko pride do možnosti za afero, se vanjo spusti brez slabe vesti in ne razmišlja o čustvih partnerice ali o tem, da jo bo s tem prizadel. Lahko bi rekli, da ta moški tisti trenutek razmišlja samo s spodnjo glavo. Sebičen moški je zmožen skrivati svoje skrivnosti brez obžalovanja in slabe vesti, saj ve, da iskrenost ne bo prinesla nič dobrega ter raje vse skupaj pospravi pod ''preprogo''.


5. Ženska, ki jo ljubi mu ne vrača topline

Večina žensk misli, da gre moškim po glavi samo seks, a ni tako. Tudi moški si želijo topline, objemov, lepih besed ali preprosto povedano, da ga njegova draga pocrklja. Nekatere ženske se nenehno obremenjujejo s svojim videzom, so v stresu, se pritožujejo nad tem koliko dela imajo in med vsem tem kaosom pozabijo na svojega partnerja in na to, da bi z njim preživele lepe trenutke v dvoje. 
Moški ravno zaradi tega največkrat oddide po ljubezen in toplino v objem druge, čeprav le za eno noč.