Quantcast
Radio1_v_zivo


VSA ČAST: Ne boš verjel, kaj je uspelo 22-letnici!
Zanimivo | 15. 7. 2017 4:35
Dekle je dokazalo, da krilo in sandali zanjo niso ovira!
Ključne besede:     maraton    Maria Lorena Ramirez    Mehika    zmaga    pastirica    tek
22-letna Maria Lorena je pretekla 50 kilometrov v krilu in sandalih

Ko pomisliš na besedo maraton, se ti pred očmi prikaže tekač v popolni opravi s kvalitetnimi in tehnološko dovršenimi tekaškimi copati, kompresijskimi nogavicami, majico iz posebnih materialov, okoli pasu ima torbico z energijskimi napitki in ima za seboj kar nekaj mesecev, morda let priprav.

Potem pa se tukaj pojavi 22-letna Mehičanka, pastirica po imenu Maria Lorena Ramirez iz Chihuiahue z željo, da preteče maraton. Njena oprava je nasmejala marsikoga, saj je imela na sebi krilo, obuta je bila v gumijaste sandale, ki so bili narejeni iz reciklirane avtomobilske gume, okoli vratu je imela zavezano oranžno rutko, v rokah pa plastenko z vodo in robček.


Marija je pretekla 50 kilometrov v sandalih in krilu ter zmagala!

Medtem, ko so na štartu ob njej stali sami profesionalci s popolno tekaško opremo in imeli za seboj opravljenih večje število treningov, urejeno pravilno prehrano, je najbrž marsikdo podvomil, da bi to dekle sploh znalo teči, kaj šele da bi bilo sposobno zmagati.

Proga ni bila najlažja, saj so tekli po raznoraznih brezpotjih, v strme klance in po cestah, ki niso najbolj hvaležne za kolena, sploh, če si obut v sandale.
Brez posebnega treninga in najosnovnejše tekaške opreme je dokazala, da se zmore tudi tako. 22 - letnica ni samo pretekla 50 kilometrov dolgega maratona, ampak v njem celo zmagala. Premagala je kar 500 drugih tekačic iz 12-ih držav.
Ramirezova, ki se ni nikoli v življenju profesionalno ukvarjala s tekom je 50 kilometrov pretekla v 7 urah  in 3 minutah, za nagrado pa prejela 6000 pesov ali po naše 291 EUR.
Pri teku pa se je izkazala že lani, ko je na ultramaratonu pretekla 100 kilometrov in osvojila neverjetno drugo mesto.Dekle je pripadnica skupnosti Tarahumara, ki so znani kot odlični tekači, Maria pa je tista, ki je v svoji skupnosti ena izmed najboljših. Čeprav nihče ni pričakoval, da bo zmagala, ima dekle več kot očitno tek v krvi, vsakodnevno pa zaradi paše prehodi od 10 - 15 kilometrov.
© 2015 Radio Pro 1 d.o.o. | Design by Media Design | Splošni pogoji uporabe | Pravila komentiranja | Raba piškotkov | Za glasbenike | Pravila nagradnih iger | Volilna pravila - lokalne volitve | Volilna pravila - referendumska kampanja | Seznam predvajanih del