Radio1_v_zivo


V Mariboru zapora glavnega križišča Ptujske in Tržaške
| 3. 7. 2017 7:30
Dober mesec prometne nevšečnosti
Ključne besede:     Maribor    Ptujska    Tržaška
 Križišče Ptujske in Tržaške
Križišče Ptujske in Tržaške

Za Mariborčane se danes začenjajo prometne nevšečnosti.  V Mariboru bodo vse do 13. avgusta namreč prenavljali najbolj obremenjeno mestno križišče med Tržaško in Ptujsko cesto.  Strabag bo v sklopu okoli pol milijona evrov vrednega posla delno zamenjal tampon in nanesel tri nove sloje asfalta, korenit poseg pa naj bi zagotavljal brezhibnost cestnega odseka za vsaj naslednjih 15 do 20 let.

Načrt predvideva dve fazi, vsaka od njiju naj bi trajala po 20 dni. V prvi bosta zaprta pasova iz Tabora proti Teznu, kar pomeni, da bo promet od križišča z Jadransko cesto speljan po nasprotni polovici vozišča po enem voznem pasu v vsako smer. Hkrati bo v križišču veljala popolna zapora v smeri centra oz. Ljubljane, pri čemer bo uradni obvoz potekal od Titove ceste preko Ulice Pariške komune in Ulice Eve Lovše do Tržaške ceste in obratno.

V drugi fazi ne bo mogoče zavijanje iz Tezna proti centru mesta, saj bo zaprt ta del križišča, promet pa bodo speljali skozi križišča do odseka z Jadransko cesto. Ker kljub ukrepom, tudi spremembam intervalov semaforjev, pričakujejo daljše zastoje na vseh obvoznih cestah in v območju zožitev, policija voznike prosi za strpnost in dosledno upoštevanje začasne prometne signalizacije.