Radio1_v_zivo


V Mariboru že 19. Mednarodna konferenca SCiM
| 27. 6. 2017 7:47
SCiM velja za eno največjih študentskih konferenc v Evropi
Ključne besede:     SCIM    Maribor    študent    konferenca
 SCIM konferenca lani
SCIM konferenca lani

 

Študentska organizacija Univerze v Mariboru (ŠOUM) med 26. junijem in 5. julijem gosti že 19. Mednarodno študentsko konferenco SCiM. Konferenca spada med največje tovrstne dogodke v Evropi na katerem sodeluje več kot 50 udeležencev iz 25-ih držav sveta. Na otvoritvi bosta študente pozdravila tudi župan Mestne občine Maribor, dr. Andrej Fištravec, in predstavnik Univerze v Mariboru.

SCiM (Student Conference in Maribor) je študentska konferenca, ki ga organizira oddelek za mednarodno sodelovanje ŠOUM. Namenjen je študentom iz vsega sveta. Tematika festivala se vsako leto poveže z aktualnimi problematikami, ki pestijo mlade.

Žiga Pirš, sekretar za mednarodno sodelovanje in glavni organizator:»Rdeča nit letošnje konference je "Your small steps, your big change". Udeleženci bodo skozi kvalitetne delavnice spoznavali sebe in delali na sebi. Pridobili bodo različna znanja, ki jim bodo v prihodnje koristila pri nadaljnjih življenjskih korakih. Udeleženci konference bodo ob izobraževalnem delu spoznavali še ljudi iz različnih kulturnih ozadij, Slovenijo ter samo mesto Maribor.«

Študenti bodo poleg predavanj in delavnic deležni še spoznavanja mesta Maribor in ogleda Slovenije na dvodnevni ekskurziji. Med udeleženci vsako leto odličen odziv predstavlja tudi učenje slovenskega jezika.