Quantcast
Radio1_v_zivo


FOTO: Nostalgične stvari, ki te bodo spomnile, kako MEGA otroštvo si imel!
Zanimivo | 22. 6. 2017 4:09
Če so bile te stvari del tvojega življenja, si živel popolno!
Ključne besede:     nostalgija    spomini    stvari    sladkarije    odraščanje
Se jih spomniš? (FOTO paketa levo spodaj: www.had.si )

Bilo je obdobje, ki ga današnja mladina ne bo nikoli poznala, a je bilo zagotovo tisto, v katerega bi se želel vrniti vsak, ki sedaj šteje več kot 25 let. Nostalgične stvari, filmi in sladkarije so tiste, ki so zaznamovale tvoje otroštvo in se jih boš večno spominjal s sladkim priokusom.
Legendarni avto ''Pejček'' je bil del skoraj vsake družine in ni bilo lokacije, ki ga ne bi z njim obiskala kar cela družina. Danes nam v velikih enoprostornih avtomobilih zmanjka prostora, takrat pa je bilo prostora za vse. Zanimivo, kajne?

Kotalke, v katere si lahko stopil kar v čevljih so bile pravi hit. Čeprav so povzročile kar nekaj padcev, saj so bile skrajno nerodne za vožnjo, je v njih preživel marsikateri otrok ali mladostnik.

Plastični telefoni so bili prava revolucija med otroki, ki so se lahko z njimi igrali in celo med seboj pogovarjali iz sosednjih sob.


Kasete so bile nepogrešljive v vsakem avtu ali domu. Najbolj se jih najbrž spominjaš po plastičnih škatlicah v katerih si jih imel spravljene in po tem, da si moral vedno zraven sebe nositi svinčnik.
Ročna svetilka tipične rdeče barve je bila skoraj v vsakem domu. Najbolj je prav prišla takrat, ko je zmanjkalo elektrike. 

Kasneje v 90-ih letih pa so ven prišli prenosni telefoni, ki so bili prava senzacija. Katerega od zgornjih telefonov si pa ti imel? Zagotovo je bil eden izmed njih tisti, preko katerega si opravil svoj prvi prenosni klic.

Radovedni Taček pa je zaznamoval marsikatero otroštvo. Zagotovo ti bo za večno ostala v spominu soba s pikčastimi omarami, belim dlakavim kužkom, ki je slišal na ime Taček in igralcem Markom Okornom. 

Film ''To so gadi,'' je bil premierno predvajan davnega leta 1977 in je bil zagotovo najbolj gledan film pri nas. Ena najboljših slovenskih komedij tistega časa, ki se ji nasmejemo še danes. 

Beverly Hills 90210 je bila ameriška serija, ki se je začela predvajati oktobra leta 1990. Preko televizijskih ekranov smo vsak dan spremljali
življenje skupine najstnikov, ki so z nami odraščali in bili z nami vse do konca 90-ih.

Bazuka in Čunga Lunga, dve žvečilki, pri katerih je okus trajal le dobro minuto ali manj. Žvečilke so nato postale trde in popolnoma nežvečljive, a smo jih vseeno zelo radi kupovali ter si z njimi krajšali čas.

Sok Pingo je bil specifičnega okusa in embalaže, ki ju zagotovo nisi pozabil in bi se ga zagotovo spomnil še danes, če bi ga zopet poskusil.

Sladoledi v embalaži, ki so spominjale na nogometne žogice so bili prav tako nekaj posebnega. Zraven si dobil malo plastično žličko in veselje se je začelo. 
Čokolada imenovana Lila Pause je bila za tisti čas pravi priboljšek in skoraj ni človeka, ki si je ne bi rad privoščil. Izbire ni bilo veliko, zato je bila ta mala lila čokoladica pravi izbor. Danes že težko izbereš pravi okus, saj imamo nešteto čokolad.

Bonboni 505 specifični po svoji obliki nepravilnega šestkotnika, z vtisnjeno številko 505, karakteristično modro črto so prav tako zaznamovali otroštvo v 90-ih letih. 

Cedevita obstaja še danes, njen izvor pa sega daleč nazaj. Njeni okusi so se do danes zelo spremenili, dobiš pa jo v več različnih embalažah.

Katero igračo izmed teh si imel ti ali morda tvoji otroci? Dobro poglej ;)

Se morda spomniš te igre? Mi bi že skoraj pozabili, kako se jo igra ... Poskusi jo narediti in jo pokaži današnjim otrokom, ki se ji bodo zagotovo začudili.
© 2015 Radio Pro 1 d.o.o. | Design by Media Design | Splošni pogoji uporabe | Pravila komentiranja | Raba piškotkov | Za glasbenike | Pravila nagradnih iger | | Seznam predvajanih del