Quantcast
Radio1_v_zivo


GANLJIVO: Denis s solzami v očeh prebral sporočilo, ki mu ga je nekoč poslal Gašper Tič
Denis Avdić Show | 20. 6. 2017 9:34
''Izgubil sem nekoga, ki sem ga imel res zelo, zelo rad!''
Ključne besede:     Denis Avdić Show    Avdić    Radio 1    mojradio1    sporočilo    Gašper Tič    ganljivo
Denis in Gašper (vir slike: 24.com)

Včerajšnja nepričakovana tragedija bo v marsikomu pustila grenak priokus, veliko žalosti in bolečine. Nasilne smrti je v Ljubljani umrl Gašper Tič, oče dveh otrok, izjemen igralec, avtor, režiser, televizijski voditelj, dobitnik viktorja za posebne dosežke, predvsem pa vrhunski človek, ki je mnogo prezgodaj zapustil ta svet.  

Tragedija je tako, kot mnogo drugih, prizadela tudi Denisa, ki je Gašperja spoznal slabi dve leti nazaj, ko je režiral Avdićevo predstavo Moški so z Marsa, ženske so z Venere.

''Izgubil sem nekoga, ki sem ga imel res zelo, zelo rad, '' s solzami v očeh pove Denis.

''Ko sva se prvič spoznala ...''
Denis o odnosu z Gašperjem in njegovemu sporočilu, ki ti da mislitiDenis pa je z nami delil tudi zadnji SMS, ki mu ga je Gašper poslal pred premiero:


Dober dan!

Danes je tvoj praznik, kar mirno. Veliko sem ti že pametoval, konec koncev sem tokrat v vlogi režiserja, pa sem si rekel, zakaj ti ne bi razkril še kaj jaz berem pred vsako premiero, morda ti pride prav:

Ljudje mislijo, da bi bili brez želja kot mrtvi, v resnici pa bi se otresli svojih napetosti. Če se otresate svojega strahu pred neuspehom, svojih prenapetih želja po uspehu, boste postali vi sami sproščeni.

Ko lokostrelec strelja brez misli na posebno nagrado, ohranja vso svojo spretnost. Ko strelja, da bi dosegel bronasto je že nervozen, ko pa strelja za zlato odličje pa postaja slep. Vidi dve trači in je ves iz sebe - potreba po uspehu mu izsrka moč. Ko živite za nič, ohranjate svoje veščine, svojo energijo, ste sproščeni in ne skrbi vas. Vseeno vam je ali dobivate ali izgubljate. To pomeni živeti kraljevsko!

Ne pa neumnosti, kot na primer vaša slika v časopisu ali mnogo denarja. Tako pa se ničesar ne bojite, ker ste popolnoma zadovoljni, da ste nihče. 

Ne gradite na uspehu ali neuspehu, oboje nič ne pomeni.
Čast in sramota nič ne pomenita. Tudi, če se osmešite nič ne pomeni. Mar ni čudovito, če imate lahko takšen odnos? Lahko, če si le vzamete čas za zavedanje. 


Mnogi znani Slovenci in prijatelji pa so se mu že poklonili na družbenih omrežjih ter v njegov spomin zapisali misli in izrazili bolečino ob tej tragediji:


Tanja Ribič: ''Tako boli! Toliko kot si nam ti dal...!''
Katarina Čas: ''Ne morem verjet. Gašper, počivaj v miru!''
Jan Plestenjak: ''Pogrešali te bomo Gašper.''