Quantcast
Radio1_v_zivo


V Ljubljani Festival zdravja
| 16. 6. 2017 5:49
Lekarna Ljubljana pripravlja 4. Festival zdravja v soboto, 17. junija 2017, na Gospodarskem razstavišču v Ljubljani.
Ključne besede:     Lekarna Ljubljana    Festival zdravja    Gospodarstvo razstavišče
Vstopnine ni!

Lekarna Ljubljana v soboto, 17. 6. 2017, organizira 4. Festival zdravja. Dogodek bo potekal med 9. in 17. uro na Gospodarskem razstavišču v Ljubljani. Namen festivala je ozaveščanje o pomembnosti preventivnih aktivnosti za ohranjanje zdravja in dobrega počutja. Vstopnine na dogodek ni.

Brezplačne preventivne meritve in nasveti strokovnjakov

Obiskovalci festivala bodo lahko preverili svoje zdravstveno stanje z brezplačnimi preventivnimi meritvami, se posvetovali z magistri farmacije o pravilni in varni uporabi zdravil ter zdravem življenjskem slogu ob najpogostejših boleznih današnjega časa, opravili pregled kože in se posvetovali o ustrezni negi kože. V Lekarni Ljubljana želimo posameznikom pomagati, da prepoznajo morebitne neustrezne navade in jim predstaviti aktivnosti za spremembo življenjskega sloga, s čimer bodo izboljšali svoje zdravje in počutje ter povečali kakovost življenja.

Letošnji Festival zdravja bo v veliki meri namenjen družinam

Otroci se učijo s posnemanjem, zato se od svojih staršev najbolje naučijo, kako poskrbeti zase in za svoje zdravje. Pomembno je, da malčki rastejo v krogu družine, ki skrbi za dovolj gibanja, zdravo prehranjevanje, igro in dobre medsebojne odnose. Na festivalu bo tako veliko aktivnosti namenjenih družinam z mlajšimi otroki. Starši se bodo lahko udeležili delavnice masaže za dojenčke in otroke, na kateri bodo izvedeli, kakšni so pozitivni učinki masaže in kako se pravilno masira. Mamice bodo lahko obiskale delavnico pravilne poporodne vadbe ter vadbe za oblikovanje in krepitev telesa. Otroci pa si bodo na poučnih delavnicah izdelali svojo kremico ali solno kopel z zelišči, se udeležili različnih športnih aktivnosti ter v družbi zmajčka Malčka spoznali igre iz mladosti njihovih babic.

Pet defibrilatorjev za reševanje človeških življenj

Lekarna Ljubljana bo v okviru 4. Festivala zdravja podarila pet defibrilatorjev: štiri Ljubljanskemu potniškemu prometu in enega Mestni knjižnici Ljubljana. Ob 12. uri vabljeni na uradni del dogodka s predajo donacije. Ob tej priložnosti bodo zapele pevke pevskega zbora Lekarne Ljubljana in Alenka Godec.

© 2015 Radio Pro 1 d.o.o. | Design by Media Design | Splošni pogoji uporabe | Pravila komentiranja | Raba piškotkov | Za glasbenike | Pravila nagradnih iger | | Seznam predvajanih del