Quantcast
Radio1_v_zivo


Javnost Magno v Hočah podpira
| 12. 6. 2017 10:26
Pozitivno za Magno
Ključne besede:     Magna    Hoče    anketa    Delo
 Magna ima podporo v javnosti
Magna ima podporo v javnosti

Investicija Magne v občini Hoče-Slivnica sodeč po anketi Dela uživa večinsko podporo v slovenski javnosti. Še bolj pa so anketirani naklonjeni gradnji drugega tira Divača-Koper. Tako bi večina odločenih na morebitnem referendumu tudi podprla zakon o njegovi gradnji.

Investicijo Magne podpira skupno 52 odstotkov anketiranih, od tega jih 24 odstotkov investicijo zelo podpira, 28 odstotkov pa podpira. Neodločenih je 22 odstotkov vprašanih, devet odstotkov je odgovorilo z "Ne vem". Investicije ne podpira skupno 17 odstotkov anketiranih, od tega jih je sedem odstotkov odgovorilo, da je sploh ne podpira.

Na vprašanje, ali je investicija Magne v Sloveniji dobrodošla, je pritrdilno odgovorilo 68 odstotkov, odklonilno pa 17 odstotkov vprašanih. Neopredeljenih jih je 15 odstotkov.

Najbolj prepričljive argumente za oz. proti Magni imajo po mnenju največ anketiranih, 25 odstotkov, občina in lokalni ljudje. Za 22 odstotkov je najbolj prepričljiva štajerska gospodarska zbornica, za 11 odstotkov civilna združenja, za 10 odstotkov vlada, za pet odstotkov pa opozicija. Več kot četrtina, 27 odstotkov vprašanih, je odgovorilo z "Ne vem" ali oz. problematike ne spremlja.

Anketarji so sodelujočim ponudili v presojo tudi več trditev, vezanih na Magnino investicijo. Po mnenju največ vprašanih, 30 odstotkov, investicija lahko pomeni razvojni preboj za podravsko regijo. Za 17,6 odstotka je pomembno, za bi pripomogla k zmanjšanju brezposelnosti. 13,9 odstotka jih opozarja, da investicija uničuje najboljšo kmetijsko zemljo, 6,8 odstotka pa meni, da je pomembna za državo.

Da investicija pomeni umazano industrijo in ni primerna, meni 6,6 odstotka, da ogroža okolje in zdravje ljudi, pa 5,1 odstotka vprašanih. Slaba desetina, 9,7 odstotka, se jih ni moglo odločiti med ponujenimi odgovori, 5,3 odstotka se jih ni strinjalo z nobeno od trditev, pet odstotkov pa je odgovorilo z "Ne vem".

© 2015 Radio Pro 1 d.o.o. | Design by Media Design | Splošni pogoji uporabe | Pravila komentiranja | Raba piškotkov | Za glasbenike | Pravila nagradnih iger | Volilna pravila | Seznam predvajanih del