Quantcast
Radio1_v_zivo


Gorenjski lionsi in leoti Kranju podarili park
| 9. 6. 2017 6:44
Projekt »7 dreves, v 7 letih, v 7 krajih po Gorenjski«
Ključne besede:     Lions klub    leo klub    Gorenjska    Kranj    park
Park ob Župančičevi ulici v Kranju. Foto: MO Kranj

Gorenjski lionis in leoti bodo različnim urbanim krajem po Gorenjski v sklopu projekta »7 dreves, v 7 letih, v 7 krajih po Gorenjski« podarili drevored oz. park, ki bo prispeval k boljšemu in kakovostnejšemu življenju v lokalni skupnosti. Projekt Drevored gorenjskih lions klubov so začeli v Kranju z zasaditvijo osmih dreves in ureditvijo parka ob Župančičevi ulici.

V projektu sodelujejo Lions klub Bled Golf, Leo klub Brdo, Lions klub Brnik, Lions klub Domžale, Lions klub Domžale - Podružnica Metlika "Y", Lions klub Kamnik, Lions klub Kranj in Lions klub Škofja Loka. Gorenjski lions in leo klubi s tem projektom opozarjajo na pomen zdravega okolja in pomembnost urejanja urbanih središč z zelenimi površinami. V Kranju so posadili sedem lip, dreves, ki predstavljajo slovenski nacionalni simbol, ter v okviru urejanja parka še gaber in postavili klopce, da so tako zaokrožili park.  

Članom klubov in podpornikom ideje se je ob tej priložnosti zahvalil tudi župan Mestne občine Kranj Boštjan Trilar: »Načela, cilji in poslanstvo leonizma so prav v tem času in družbi še kako pomembni. Veseli me, da je poslanstvo leonizma tudi vzpodbujanje komunikacije, pozitivnega sporazumevanja med ljudmi ter pomoč ožji in širši skupnosti. Leonizem namreč zapolni ravno tiste delčke, ki jih država ali pa občina oz. lokalna skupnost nikakor ne more/moremo pokriti. Hvala, da ste se odločili za ta pomemben prispevek k družbi in prvi park oz. drevored zasadili prav v Kranju, kjer smo z veseljem našli primerno lokacijo. Veselim se vaših naslednjih projektov ter sodelovanja in še enkrat iskrene čestitke za stoto obletnico kluba Lions.«