Quantcast
Radio1_v_zivo


Napad v Mariboru
| 8. 6. 2017 14:37
Moški je najprej napadel prijatelje, nato pa z nožem poškodoval še dekle
Ključne besede:     Napad    Maribor    nož    dekle    policija
 trak
Kriminalisti še vedno zbirajo obvestila o napadu.

Mariborski policisti so v sredo popoldne obravnavali obračun z nožem, v katerem je moški lažje poškodoval dekle. Kot so sporočili iz Policijske uprave Maribor, so osumljenca pridržali, doslej zbrana obvestila pa kažejo na to, da ga bodo ovadili zaradi suma storitev kaznivega dejanja poskusa umora in ropa.


Do dogodka je prišlo nekaj po 16. uri, ko je moški na dvorišču stanovanjske hiše na Teznem v Mariboru napadel svoje znance s stolom. Ti so se pred njim ubranili s palico, eden od njih pa ga je z njo udaril. Ko so s kraja zbežali, je osumljenec stekel po ostri predmet in z njim napadel dekle ter jo poškodoval.


Nadaljnji napad sta mu preprečili osebi, ki sta želeli pomagati žrtvi. Osumljenec je žrtev takrat spustil in stekel za njima. V bližnji gozd je pobegnil tudi on in med begom naletel na kolesarja. Od njega je zahteval, da mu izroči mobilni telefon in kolo. Ker je bil osumljenec okrvavljen, v rokah pa je še vedno imel nož, je kolesar spustil kolo in pobegnil.Policisti so takoj po obvestilu o dejanju pričeli iskati osumljenca in ga nekaj minut pozneje našli v gozdu ter pridržali. Zabodeno žensko so prepeljali v mariborsko bolnišnico, kjer so ugotovili, da je lažje ranjena.