Quantcast
Radio1_v_zivo


Thermano Laško so obiskali kriminalisti
| 7. 6. 2017 12:03
Dve osebi naj bi delničarje družbe oškodovali za 15 milijonov evrov
Ključne besede:     Thermana Laško    kriminalisti    delničarji    DUTB
 Thermana Laško
Kriminalisti so opravili več hišnih in tudi osebno preiskavo, obiskali so tudi Thermano Laško.

Kriminalisti so včeraj opravili 10 hišnih preiskav in eno osebno preiskavo na območju Celja, Ljubljane in Maribora. Kriminalisti  preiskujejo  sum  storitve kaznivega dejanja zlorabe položaja ali zaupanja pri gospodarski dejavnosti, storjenega  v času od  15. julija 2013 dalje. Šlo naj bi za posle Thermane Laško.

 

Kaznivih dejanj sta osumljeni dve osebi, ki naj bi naročili cenitev družbe, da bi tako oslabili njeno vrednost. S tem sta ustvarili ''umetne'' pogoje za plačilno nesposobnost in posledično prisilno poravnavo.  To je pripeljalo do spremembe lastniške strukture družbe oziroma do razlastitve delničarjev Thermane. Ti so bili s tem oškodovani za več kot 15 milijonov evrov. Po prisilni poravnavi je lastnica Thermane postala Družba za upravljanje terjatev bank, ki naj bi jo  včeraj prav tako obiskali kriminalisti. Ti naj bi bili tudi pri nekdanjemu predsedniku uprave Thermane Andreju Bošnjaku.


Kot so sporočili iz PU Celje, bo glede na količino zaseženih  stvari   ter  glede  na  ostale  okoliščine preiskava  trajala še kar nekaj časa. Nobeni osebi pa niso odvzeli prostosti.