Quantcast
Radio1_v_zivo


Na Ljudskem vrtu v Mariboru poslej brezgotovinsko plačevanje
| 7. 6. 2017 8:19
Olajšanje nakupa storitev v Ljudskem vrtu za vse
Ključne besede:     Maribor    Ljudski    vrt    brez    gotovina
 Stadion Ljudski vrt
Stadion Ljudski vrt

V vodstvu novih državnih nogometnih prvakov v Mariboru so začeli sodelovanje s poslovnim sistemom Mastercard. Vodstvo kluba je tako predstavilo brezgotovinsko plačevanje za vse storitve, vključno z nakupom vstopnic, osvežilnih pijač, prigrizkov in ostalih navijaških pripomočkov s katero koli plačilno kartico.

Plačevanje na stadionu Ljudski vrt, ki tako postaja prvi brezgotovinski stadion v Sloveniji, bo možno z vsemi plačilnimi karticami vseh ponudnikov, za imetnike Mastercarda pa bodo v promocijskem obdobju od 1. julija do 30. septembra na voljo posebne ugodnosti. Med njimi popusti pri nakupu vstopnic, dresov in ostale nogometne opreme, obe strani, ki sta danes obelodanili sodelovanje, pa si želita predvsem kakovostnejšo izrabo prostega česa vseh ljubiteljev nogometa, da ti ne rabijo čakati v vrstah.

Direktor NK Maribor Bojan Ban je s ponosom predstavil sodelovanje z Mastercardom: "To je eden največjih partnerjev lige prvakov, ki začenja sodelovanje tudi z NK Maribor, preko tega sodelovanja se naše število pogodbenih partnerjev veča. Gre za tvorno sodelovanje, ki bo potekalo od prve tekme drugega predkroga kvalifikacij za ligo prvakov, ko bo Ljudski vrt postal prvi brezgotovinski stadion v Sloveniji. Plačevanje z gotovino ne bo več možno. Za to smo se odločili v naših klubskih pisarnah in s tem bi se radi znebili gneče pri nakupih. Plačilo bo možno z vsemi karticami, ne samo z Mastercardom. Vsi skupaj se trudimo, da bo to uspešna pridobitev za ljudi in klub."

Sodelovanje je predstavil tudi Boštjan Fabjančič, direktor Mastercard Slovenije: "Zelo ponosni smo, da lahko sodelujemo z enim največjih, najbolj organiziranih klubov v Sloveniji in tudi v regiji. Klub je starejši od podjetja Mastercard za približno šest let in moje razmišljanje je, da lahko dandanes z vso moderno tehnologijo s svojimi karticami Mastercard, Maestro in drugimi skozi ves mesec kupujemo brez gotovine. To je bilo ključno, da smo se začeli z NK Maribor o tem pogovarjati. Ko se znajdeš v vsakdanjih situacijah, si nekako ujet v gneči in skupaj smo si želeli boljšo uporabniško izkušnjo, ki smo jo dorekli z vodstvom kluba. Ne gre samo za podpiranje eden drugega, pač pa za podporo navijačem, ki si to zaslužijo."

Tisti, ki nimajo plačilnih kartic, bodo lahko v klubu gotovino zamenjali za posebne prehodne kartice kluba, na katere bodo naložili gotovino in potem plačevali z njimi. Vsi skupaj si želijo delovanje sistema brez zapletov, kartično poslovanje do 15 evrov ne zahteva niti posebne kode pin, tako da bodo nakupi omogočeni tudi otrokom in starejšim, glavno vodilo pa je, da se zvesti obiskovalci izognejo gneči. Neporabljena sredstva s teh posebnih kartic bo klub uporabnikom na njihov željo vrnil. "Plačilo s plačilno kartico je poenostavitev plačevanja. Izbira sedežev bo še naprej določena ob nakupu, računamo, da bomo bolj dostopni in da bomo zmanjšali gneče. V tej dobi tehnologije to ne bi smela biti težava. V vmesnem obdobju, kjer bo plačevanje možno z našimi karticami, bomo neporabljena sredstva vrnili. Izkušnje iz drugih primerov kažejo, da smo se odločili prav," je še dejal Ban.

© 2015 Radio Pro 1 d.o.o. | Design by Media Design | Splošni pogoji uporabe | Pravila komentiranja | Raba piškotkov | Za glasbenike | Pravila nagradnih iger | Volilna pravila | Seznam predvajanih del