Quantcast
Radio1_v_zivo


Kaj tvoja DLAN razkriva o tvoji osebnosti?
Psihologija | 31. 5. 2017 11:13
Ljudje z velikimi dlanmi so bolj nagnjeni k perfekcionizmu
Ključne besede:     osebnost    dlan    roka    karakter
Kaj tvoja dlan v razmerju s tvojo roko razkriva o tvoji osebnosti?

"Kirognomija" je zmožnost napovedati značaj neke osebe in celo njeno prihodnost s pomočjo njene dlani. Beseda izvira iz grških besed 'chiro', kar pomeni roka in 'gnomia', kar pomeni ocenitev. Če besedi združimo, dobimo besedo, ki označuje "ocenjevanje" osebnosti iz oblike in videza roke.

Ta metoda torej preučuje obliko rok, dlani, prstov, nohtov na rokah in kožo oziroma črte na njej. Na primer, če imaš dolg prstanec, to pomeni, da si zelo kreativna oseba in ti bo dobro šlo v umetniški in modni karieri. Če imaš dolg kazalec, si zelo samozavesten in imaš kontrolo ter boš uspešen v poslu.

Tudi oblika tvoje dlani veliko razkriva o tebi!

Pravokotna dlan kaže na to, da se rad zanašaš na svojo intuicijo in ko se ti pojavi problem, rad slediš svojemu čutu, ne glede na druga dejstva. Če pa imaš kvadratno dlan, pomeni, da si zelo logičen in direkten.Najprej si izmeri dlan ... Tukaj ne gre za velikost tvoje dlani glede na ravnilo, zato se ne obremenjuj s ciframi. Gre za to, kako je tvoja dlan velika glede na tvojo podlaket. 

Upogni svojo levo roko desni palec pa položi na spodnjo stran podlakti. Kazalec pa stegni čim dlje proti zgornji strani podlakti, da zaobjameš čim večji del podlakti. Če se s kazalcem lahko dotakneš zapestja, potem imaš velike dlani. Če ne dosežeš zapestja s kazalcem, potem spadaš med tiste, ki imajo majhno dlan.


Velike dlani

Če imaš velike dlani, si perfekcionist! Opaziš tudi najmanjše detajle in vedno hočeš, da je vse narejeno tako, kot je treba. Če se ti približuje rok, bi ga najraje podaljšal, samo da bi lahko stvar naredil čim boljše. Ta perfekcionizem pomeni tudi, da si izredno občutljiv na kritike.


Majhne dlani

Tisti, ki imate majhne dlani ste svobodnega duha! Vedno loviš svojo naslednjo avanturo in ni te strah novih izzivov. Navadno se ti uspe rešiti problemov, saj imaš posebno zmožnost reševanja problemov, kar pa je zelo dobro, saj se velikokrat znajdeš v škripcih! Zelo rad hodiš po robu.
© 2015 Radio Pro 1 d.o.o. | Design by Media Design | Splošni pogoji uporabe | Pravila komentiranja | Raba piškotkov | Za glasbenike | Pravila nagradnih iger | | Seznam predvajanih del