Quantcast
Radio1_v_zivo


PRIŠEL JE NOVI TWIN PEAKS: Bomo po 25 letih končno dobili odgovore?
Zanimivo | 23. 5. 2017 7:46
Včeraj smo si ogledali premiero ekskluzivno na HBO in HBO GO
Ključne besede:     Twin Peaks    HBO    HBO Go    premiera    ekskluzivno    kultna serija    televizija    nostalgija
Spremljaj ga ekskluzivno na HBO in HBO GO.

Prag devetdesetih. Pozno popoldne. Prazne ulice. Družina je zbrana na kavču dnevne sobe in čaka na prve takte vsem tako znane uvodne špice. Napetost, misterij in vznemirljivo vprašanje: Kdo je ubil Lauro Palmer?

 

Za vse nostalgike in oboževalce serije, ki še danes velja za eno najbolj gledanih in oboževanih serij vseh časov, imamo odlično novico. Prišel je namreč televizijski dogodek desetletja, ki te bo ponovno prikoval na kavč. Tako je, spet se dogaja. Po kar 25 letih je tu novi TWIN PEAKS, kultna TV-serija, ki je v devetdesetih burila duhove ter poskrbela za kopico vzdihljajev in živčnih vojn.

 

 

Enkrat na teden nas je s svojo temačno vsebino, polno absurdov in skrivnosti ta unikatna mešanica kriminalne drame in žajfnice prikovala pred TV-zaslone in za vedno spremenila televizijo. Ulice so se spraznile, mlado in staro se je posedlo pred televizorje ter se zlilo v vznemirljivo zgodbo preobratov in neodgovorjenih vprašanj.   

 

In sedaj je tu nadaljevanje kultne serije, ki ga svet že nestrpno pričakuje.

 

Dvourna premiera novega Twin Peaksa se je zgodila včeraj, 22. maja ob 22. uri EKSKLUZIVNO na HBO in HBO GO.Serija ima 18 novih delov po 60 minut, ki si bodo na programu HBO sledili vsak ponedeljek zvečer, preko storitve HBO GO pa so že dostopni prvi 4 deli.

 

Tudi pod novo, omejeno serijo sta se podpisala ustvarjalca ter izvršna producenta serije - sloviti dvojec, David Lynch in Mark Frost, režijo pa je v celoti prevzel prav Lynch. 

 

Zgodba novega Twin Peaksa se nadaljuje 25 let po tem, ko je prebivalce mirnega gozdarskega mesteca na severozahodu pretresel in zaznamoval umor kraljice šolskega plesa Laure Palmer ter najdbe obsežnega FBI dosjeja z vso dokumentacijo in poročili obdukcij. 

 

Oboževalci Lyncheve mojstrovine bodo v novem Twin Peaksu hipoma prepoznali starega mačka, Kylea Maclachlana, ki je v prvih dveh sezonah Twin Peaksa igral vlogo FBI agenta Dalea Cooperja. Sicer pa bo tudi preostala igralska zasedba kombinacija pomembnih starih likov s kopico novih obrazov kot so Naomi Watts, Michael Cera in Jennifer Jason Leigh.

 

 

Serija je s svojo ukinitvijo pustila kopico neodgovorjenih vprašanj, močno pa buri duhove tudi teorija, da je Lynch nadaljevanje zgodbe po 25 letih načrtoval. V nekem prizoru je namreč Laura Palmer agentu Cooperju preroško dejala, da se vidita čez 25 let.

Bomo torej končno dobili odgovor na vprašanje, kdo je ubil Lauro Palmer? Ne zamudi novega Twin Peaksa na HBO in HBO GO, pred tem pa se v mislih ponovno sprehodi po izmišljenem mestu Twin Peaks. V pomoč naj ti bo uvodni, z grammyjem nagrajeni, intro serije skladatelja Angela Badalamentija in dovoli, da se ti ob njem ponovno naježi koža.

 

  

 

Si zamudil/a prvo in drugo sezono Twin Peaksa? Obe sta del HBO GO ponudbe. Vabljen/a k ogledu.

 

 

© 2015 Radio Pro 1 d.o.o. | Design by Media Design | Splošni pogoji uporabe | Pravila komentiranja | Raba piškotkov | Za glasbenike | Pravila nagradnih iger | Volilna pravila | Seznam predvajanih del