Quantcast
Radio1_v_zivo


Obnova stadiona je končana
| 17. 5. 2017 10:55
V Mariboru bodo odprli prenovljeni Atletski stadion Poljane
Ključne besede:     Maribor    Atletski stadion Poljane    Športni objekti Maribor    atleti    šport
 Starion
S stadionom upravlja javni zavod Športni objekti Maribor, kjer pravijo, da je eden najsodobnejših v Sloveniji.

V Mariboru bodo danes ob prisotnosti predsednika republike Boruta Pahorja odprli prenovljeni Atletski stadion Poljane. Športniki bodo nove površine že takoj preizkusili, saj bo po slovesnih govorih tu finale državnega prvenstva v atletiki za dijake in dijakinje.

 

Obnova stadiona je stala nekaj več kot pol milijona evrov, od tega bo večino denarja šlo iz mariborskega občinskega proračuna, 72.000 evrov pa je prispevala Fundacija za šport.


Ključna je obnova atletske steze, ki je bila že močno dotrajana in bi najverjetneje kmalu ostala brez ustreznih licenc. Z gradbenimi deli so začeli lani jeseni, ko so stadion tudi zaprli za uporabnike.

 

Danes se bodo športniki ponovno pognali po njem. Po finalu državnega prvenstva v atletiki za dijake in dijakinje bodo na sporedu še rekreativni tek na deset kilometrov za moške in pet kilometrov za ženske, predstavitev treningov in vadbe atletskih selekcijskih skupin, predstavitev atletskih tekaških disciplin in promocijski tek.

 

Atletski stadion Poljane je zgradila vojska leta 1977 in še isto leto tam izvedla vojaško državno prvenstvo v atletiki. Takrat je bil to eden prvih in najsodobnejših stadionov z umetno maso v Sloveniji.