Radio1_v_zivo


Pivo & Burger Fest prestavljen!
| 17. 5. 2017 6:06
Prireditev je načrtovana za 17. in 18. junij
Ključne besede:     pivo    burger    fest    Pogačarjev trg
Arhiv Pivo in Burger Fest

Organizatorji so -zaradi napovedanega sobotnega dežja- za ta konec tedna napovedani in težko pričakovani Pivo & Burger Fest, prestavili - na rezervni termin 17. in 18. junij. 
 
Bo pa vroče in lepo v petek, tako da bodo za osvežitev poskrbeli na Odprti kuhni, kjer se bosta predstavili tudi dve novosti - sladoledne čarovnije s tekočim dušikom Twister Cream Snowflakes, pivovarna Mali Grad iz Kamnika pa bo predstavila Kolibri Session IPA pivo iz nove slovenske sorte hmelja Styrian Kolibri. Za dodatno tolažbo ljubiteljev pivovarskih zvarkov pa bo jutri skrbela Craft Beer stojnica z bogatim izborom slovenskih točenih kraft piv in butičnih tujih stekleničenih piv. 


»Letos Pivo & Burger Fest prirejamo četrto leto zapored. Pred nami je že osma izvedba tega dogodka, na katerem se bo predstavilo največ slovenskih kraft pivovarjev doslej in kar nekaj novih ponudnikov burgerjev. Ker se scena kraft pivovarstva pri nas veselo razvija, bomo tudi tokrat obiskovalcem lahko ponudili precej novosti. Zelo nas veseli, da nove zvarke ustvarjajo ekipe pivovarjev po vsej državi, ki nas vedno znova presenečajo z iznajdljivostjo in izvirnostjo, enako pa velja tudi za ponudnike burgerjev,« je pred dogodkom dejal direktor in idejni oče Pivo & Burger Festa Lior Kochavy.

K uspehu tega posebnega »planeta« znotraj kulinaričnega univerzuma je od leta 2014 zagotovo prispeval prav Pivo & Burger Fest, katerega pomen dokazuje tudi dejstvo, da kar nekaj pivovarjev svoje nove izdelke premierno predstavi prav tu. Seveda na dogodku ne manjkajo niti vedno bolj priljubljene specializirane trgovine s pivom, ki bodo predstavljale izbrana piva iz tujine.

Nove recepture posebej za Pivo & Burger Fest razvijejo tudi ponudniki burgerjev. Med dvema rezinama večinoma ročno izdelanih bombet se danes znajde pravo bogastvo okusov in tekstur, ki jih gurmanom ponujajo različne vrste mesa, od plemenitega angusa, istrskega boškarina ali cufanega pujska, če jih omenimo le nekaj. »A čeprav je burger na prvi pogled morda jed zapriseženih mesojedcev, velja poudariti, da so se v zadnjih letih s svetlobno hitrostjo razvijali tudi vegetarijanski in veganski burgerji, ki so prave male supernove zdravja, v katere z veseljem na polno zagrizeš,« je dejala Alma Kochavy, vodja projekta.

Da bi obiskovalci lahko uživali v prijetnejših temperaturah, so organizatorji letos nekoliko prilagodili termine in tako bo Pivo & Burger Fest ljubitelje sočnega burgerja in osvežilne kraft kapljice poleg tretjega vikenda v maju razveselil še septembra.