Quantcast
Radio1_v_zivo


Teden vseživljenjskega učenja
| 16. 5. 2017 10:06
V Celju bo osrednja prireditev Tedna vseživljenjskega učenja
Ključne besede:     Teden vseživljenjskega učenja    Ljudska univerza Celje    Regijsko študijsko središče    Katja Esih
 Ljudje
Teden vseživljenjskega učenja krepi zavest o pomembnosti učenja v vseh življenjskih obdobjih.

Ljudska univerza Celje pripravlja danes ob 12. uri na ploščadi pred Mestnim kinom Metropol osrednjo prireditev Tedna vseživljenjskega učenja. Častna govorca bosta podžupanja celjske občine Darja Turk in direktor Andragoškega centra Slovenije Andrej Sotošek. Prireditev bo spremljal bogat kulturno-umetniški program in predstavitev partnerjev na stojnicah.

Teden vseživljenjskega učenja je najvidnejša promocijska kampanja vseživljenjskega učenja v Sloveniji. Ljudska univerza Celje je letos prevzela vlogo območnega koordinatorja, zato so skupaj s številnimi partnerji in posamezniki zasnovali več kot 30 različnih brezplačnih delavnic, ki se bodo odvijale ta in prihodnji mesec.


Z osrednjim dogodkom želijo na Ljudski univerzi Celje okrepiti zavest o pomembnosti učenja v vseh življenjskih obdobjih in vlogah, ki jih posameznik v življenju prevzema.


V vlogi tematskega koordinatorja Tedna vseživljenjskega učenja na Celjskem je že četrto leto zapored tudi Javni zavod Regijsko študijsko središče Celje. Kot institucija, ki je odgovorna za razvoj terciarnega izobraževanja v regiji, se v Regijskem študijskem središču Celje po besedah direktorice Katje Esih zavedajo pomena vseživljenjskega učenja.


"V dogodek se vključujemo preko visokih šol, katerih ustanovitelji smo in drugih šol ter institucij v regiji. Na ta način delujemo kot povezovalni element, pobudnik, usmerjevalec in usklajevalec dejavnosti za projekt Teden vseživljenjskega učenja v regiji na področju terciarnega izobraževanja," je dejala Esihova.


Regijsko študijsko središče Celje tako v petek ob 11. uri pripravlja srečanje v Citycentru Celje, na katerem bodo spregovorili o vseživljenjskem učenju in predstavili mrežo partnerskih organizacij. V petek od 10. do 17. ure bo v Citycentru Celje potekala tudi uvodna prireditev Znanje izboljša življenje.