Quantcast
Radio1_v_zivo


Iskanje najboljše ideje
| 15. 5. 2017 13:48
Ptujski klub menedžerjev išče naj podjetniško idejo
Ključne besede:     Manager klub Ptuj    podjetniška ideja    inovacije    dijaki    podjetniki
 Ptuj
Organizatorji natečaja bodo finaliste in zmagovalce slovesno razglasili januarja prihodnje leto.

Manager klub Ptuj je tudi za letos razpisal natečaj za najbolj inovativno in izvirno podjetniško idejo. Na razpis, ki letos poteka že petič, se lahko do konca oktobra prijavijo gospodarske družbe, podjetja in samostojni podjetniki ter dijaki in študenti.

 

"S prepoznavanjem in nagrajevanjem najboljših podjetniških idej želimo spodbujati ustvarjalnost in inovativnost v lokalnem in regionalnem okolju - ne le med podjetniki, temveč tudi med mlajšimi generacijami," je ob tem poudaril predsednik kluba in prvi mož Taluma Marko Drobnič.

 

Kot je dodal, so v zadnjih letih spoznali, da se vse več mladih odloča za podjetniško pot, s takimi razpisi pa dobijo možnost povezovanja z izkušenimi podjetniki in potencialnimi investitorji. Ob tem pravi, da je predvsem izvirnost ideje tista, ki je pomembna v izhodišču, vendar je to šele začetek, vse ostalo pa je odločnost podjetnika, marljivost, vztrajnost in delavnost.

 

V kategoriji za gospodarske družbe in podjetnike lahko kandidira gospodarska družba ali samostojni podjetnik s sedežem na območju Upravne enote Ptuj, ki je v zadnjih petih letih uspel realizirati drzno podjetniško idejo. Komisija bo pri ocenjevanju upoštevala ideje v dveh kategorijah; za mikro in mala podjetja ter za srednja in velika podjetja.

 

Po besedah vodje projekta Vlaste Stojak bodo ocenjevali izvirnost ideje, njen potencial, pričakovane poslovne učinke ter odnos realizacije ideje do družbenega in naravnega okolja.

 

Na razpisu za dijake in študente iz širšega ptujskega okolja lahko sodelujejo vsi, ki imajo izvirno podjetniško idejo, ki so jo morda že uresničili ali bi jo še želel. Svojo podjetniško idejo morajo zapisati v obliki kratkega poslovnega načrta, pri enem prijavljenem projektu lahko sodelujejo največ trije dijaki oz. študentje in en mentor, dovoljeno pa je tudi somentorstvo.

© 2015 Radio Pro 1 d.o.o. | Design by Media Design | Splošni pogoji uporabe | Pravila komentiranja | Raba piškotkov | Za glasbenike | Pravila nagradnih iger | | Seznam predvajanih del