Quantcast
Radio1_v_zivo


Tvoji najljubši filmi v resnici izgledajo takole!
Zanimivo | 4. 6. 2017 5:05
Nad nekaterimi filmi boš zagotovo presenečen
Ključne besede:     filmi    ozadje    snemanje    realnost    scena    učinki    zanimivo
Filmi brez učinkov so dandanes že prava redkost, saj večina filmskih ustvarjalcev uporablja načine, da bi naredili film čimbolj realen ter da gledalec dobi občutek resničnosti. Filmi so narejeni tako profesionalno, da ne ločimo, da se določene stvari dejansko dogajajo znotraj studia in ne nekje na prostem. 
Pot do Slave (The Walk)

Zgodba te popelje v leto 1974, ko se vrvohodec po imenu Philipp Petit odloči med dvojčkoma v New Yorku napeti jekleno žico in se sprehoditi 400 m nad tlemi. Film je posnet po resničnih dogodkih in vsa scenografija v filmu ti da občutek, da je vse resnično, kar ti naježi kožo in pusti cmok v grlu. 

Volk z Wall Streeta 

Če si misli, da sta se igralec Leonardo DiCaprio in njegova soigralka Margot Robbie v filmu dejansko sprehodila po pomolu ob prelepi vodi, se motiš. Vse je bilo posneto v studiu, na preprogi, ki je dejansko izgledala kot tlakovan pomol. 
X-men: Days of fututre past
(Možje x: Dnevi prihodnje preteklosti)

Igralec, ki je v filmu upodobil bitje z imenom Pyro, je na sebi nosil posebno obleko s katero so potem lahko računalniško ustvarili efekt gorenja in ostalih ognjenih efektov. 

Pirati s Karibov (Pirates of the Caribbean)


Film Pirati s Karibov je predvsem znan po nenavadnem liku Jacku Sparowu, ki ga je upodobil Johnny Depp in ostalih čudaških bitjih. Če si morda mislil, da so igralci na snemanju nosili maske, sedaj lahko vidiš, da je šlo le za dobre računalniške efekte.

Varuhi Galaksije
(Guardians of the galaxy)

Govoreče živali v filmu so zagotovo tiste, ki so najbolj zanimive in simpatične. Izgledajo skorajda resnične in zato so zasluženi igralci, ki se oblečejo v posebna zelena oprijeta oblačila, za vse ostalo pa zopet poskrbijo efekti.
Somrak (Twilight)

Film Somrak, kjer nastopajo vampirji in volkovi je zagotovo ostal vsem v spominu in skoraj ni človeka, ki si ga ne bi ogledal. Velikanski volkovi, ki nastopajo v filmu pa prav zagotovo ne bi mogli tako izgledati, če jih ne bi obdelali računalniško in seveda s pomočjo igralcev.
Harry Potter


Harry Potter v filmu leti na metli, v ozadju pa ga spremlja fascinantna zelena pokrajina, ki na prvi pogled izgleda kar nekoliko strašljiva. 
Film 300

V filmu 300 so ustvarjalci ustvarili spektakularno vizijo legendarnega boja 300 špartanskih vojakov, ki so se takrat spopadli s številnejšo perzijsko vojsko. 


Igra prestolov (Game of Thrones)


V igri prestolov vidiš veliko scen, ki so fascinantne, nerealistične, a izredno zanimive za gledalca. Vse to je moč računalniških efektov, ki so zasluženi, da serija izgleda kar se da resnično ter gledalca popelje v svet fantazije. Si vedel, da zmaja ustvarijo takole?
Iron Man


Oklep, ki ga v filmu nosi igralec Robert Downey Junior prav tako izgleda resničen, a ni. Vse kar ima igralec na sebi med snemanjem je črna oprijeta obleka, na njej pa so različne ''točke,'' ki so v pomoč, da potem oklep računalniško nadgradijo. 

Gravitacija (Gravity)

Sandro Bullock v filmu Gravitacija, spremljaš v vlogi astronavtke. Sandro lahko v filmu spremljaš, kako je v vesolju prepuščena lastni iznajdljivosti in kako tava  po vesolju in se bori za življenje. Občutek dovršene scene ti prikaže, kot da se vse dejansko odvija v vesolju in nikakor ne v studiu. 


Planet Opic
(Planet of the Apes)

Planet opic je film, kjer poteka boj med opicami in ljudmi, ki imajo vse lastnosti človek  - govor, mimika in celo oblačila. Vse to so ustvarili igralci, ki so imeli na obrazu narisane zelene točke s katerimi so lahko upobodili resničnost lika.

Zlohotnica (Maleficent)


Angelina Jolie, ki je v filmu upodobila Zlohotnico, se ves čas nahaja na lokacijah, ki so pravljične in na prvi pogled delujejo povsem resnične, temu ni tako. Vse so ustvarili v studiu na modri podlagi. 


Pijevo življenje
(Life of Pi)


Če si gledal film Pijevo življenje, si se zagotovo večkrat vprašal ali gre za pravega tigra, ki so ga pač strenirali za film ali so ga ustvarili le računalniško. Kot vidiš na sliki, gre za računalniško podobo tigra, ki pa izgleda nadvse resničen.
© 2015 Radio Pro 1 d.o.o. | Design by Media Design | Splošni pogoji uporabe | Pravila komentiranja | Raba piškotkov | Za glasbenike | Pravila nagradnih iger | Volilna pravila | Seznam predvajanih del