Quantcast
Radio1_v_zivo


PESEM EVROVIZIJE 2017: Letos slavi PORTUGALSKA
Ekskluzivno | 14. 5. 2017 0:37
Zmaga je šla v roke 27-letnemu Portugalcu Salvadorju Sobralu
Ključne besede:     Evrovizija    finale    Kijev    Ukrajina    zmaga    2017    tekmovanje
Zmagovalec Salvador Sobral iz Portugalske

''Vznemerljivo, napeto, spektakularno in doživeto!'' To so besede, ki opišejo že 62. tekmovanje za Pesem Evrovizije, ki je letos potekala v ukrajinskem Kijevu na Mednarodnem razstavišču. Veliki finale je bil vse do konca nepredvidljiv, od samega začetka pa so napovedovali zanimiv razplet, ki se je na koncu izkazal za resničnega, saj je šla zmaga v roke Portugalski, ki je ves čas glasovanja vodila in bila na vrhu lestvice.


Zmagovalec letošnje pesmi za Evrovizijo je Portugalec Salvador Sobral 

Portugalec Salvador Sobral je že na stavnicah gladko povozil vse izvajalce in pokazal, da ima velike možnosti za zmago. 27-letnik je navdušil z nenavadnimi gibi, doživeto interpretacijo in čutno pesmijo Amar Pelos Dois. Fant je od samega začetka sicer veljal za posebneža, a so si Portugalci potiho upali sanjati, da mu bo vendarle uspelo in bo leta 2018 evrovizijsko vzdušje preplavilo prestolnico Lizbono - želja se jim je končno uresničila in so tako prvič v vseh 62. letih nastopanja na pesmi Evrovizije tudi zmagali. Gostitelji v Kijevu so pričarali pravo vzdušje z dovršeno izpeljanim šovom, kjer je nastopilo 26 držav in si ga je na licu mesta ogledalo približno 11.000 gledalcev. Evrovizijski spektakel je znan po svojih kreativnih nastopih in tudi letos na odru ni bilo nič drugače, saj je postregel z zanimivimi in nenavadnimi nastopi izvajalcev, odbitimi scenografijami in različnimi efekti. Manjkalo pa ni niti razgaljenih teles in prav tako ne unikatnih oblačil nastopajočih. 

Ukrajinci so na Pesmi za Evrovizijo zmagali do zdaj dvakrat in sicer leta 2004, ko je v Turčiji zmagala divja Ruslana s pesmijo Wild Dances in lansko leto, ko je na Švedskem, z malce nenavadno pesmijo 1944 slavila Jamala. Finalni večer so prvič odkar poteka Eurosong vodili kar trije moški voditelji in sicer Oleksandr Skichko, Volodymyr Ostapchuk ter Timur Miroshnychenko, za slovenske gledalce pa je tako kot vsako leto prenos komentiral že vsem poznani Andrej Hofer.


Kdo so bili letošnji favoriti?

Največ simpatij je v ljudstvu že od samega začetka žel italijanski predstavnik Francesco Gabbani s pesmijo Occidentali's Karma, ki je veljal tudi za letošnjega favorita, a mu žal zmaga ni bila namenjena. Že pa se govori, da bo ta pesem zagotovo največja radijska uspečnica letošnjega izbora. Med drugim so za visoka mesta kotirali tudi Bolgar Kristian Kostov s skladbo Beautiful Mess, ki mu je uspelo zasesti drugo mesto, navduševal je pa tudi Šved Robin Bengtsson s pesmijo I Can't Go On in belgijska izvajalka Blanche s pesmijo City Lights. Ljubljenca občinstva pa sta bila letos tudi simpatična beloruska predstavnika duo Naviband. 

Končni rezultat: Portugalska je zmagala s 758 točkami


© 2015 Radio Pro 1 d.o.o. | Design by Media Design | Splošni pogoji uporabe | Pravila komentiranja | Raba piškotkov | Za glasbenike | Pravila nagradnih iger | | Seznam predvajanih del