Quantcast
Radio1_v_zivo


Zaposleni bodo dobili plače
| 12. 5. 2017 10:14
Bolnišnico Topolšica bo še naprej kot v. d. direktorja vodil Jurij Šorli
Ključne besede:     Jurij Šorli    vršilec dolžnosti    Bolnišnica Topolšica    finančni načrt
 Jurij Šorli
Jurij Šorli ostaja vršilec dolžnosti Bolnišnice Topolšica.

Svet Bolnišnice Topolšica je včeraj potrdil finančni načrt bolnišnice in glede na načrtovano pripojitev bolnišnice k celjski bolnišnici sklenil, da sedanjemu v. d. direktorja Juriju Šorliju še za eno leto dni podeli mandat vršilca dolžnosti.  Šorli, ki je vodenje bolnišnice kot v. d. direktorja prevzel junija lani, se je edini prijavil na letošnji razpis za direktorja Bolnišnice Topolšica. Zaradi načrtovane pripojitve te bolnišnice k Splošni bolnišnici Celje pa je svet zavoda sklenil, da Šorliju za največ leto dni oziroma do naslednjega razpisa podaljša mandat na mestu v. d. direktorja bolnišnice.

 

Vlada je sicer včeraj sprejela sklep, da Bolnišnici Topolšica zagotovi sredstva za poplačilo izvršb in izplačilo plač za mesec april v višini 661.230 evrov. Tako bo 240 zaposlenih danes najverjetneje dobilo plače.


Ob tem je vlada ministrstvu za zdravje naložila, da ji najkasneje do konca junija letos predloži sklep o pripojitvi bolnišnice k Splošni bolnišnici Celje in odlok o preoblikovanju celjske bolnišnice.