Radio1_v_zivo


Dobrodelni tek Hop na grad
| 11. 5. 2017 11:02
V nedeljo, 14. maja - 1. Hop na Grad, dobrodelni tek v korist otrok na Pediatrični kliniki
Ključne besede:     Hop na grad    tek    dobrodelnost    otroci    Pediatrična klinika
Izkupiček, zbran s startninami in dobrodelnimi prispevki, bo namenjen nakupu endoskopa za nujno obravnavo dojenčkov.

1. Hop na Grad, dobrodelni tek v korist otrok na Pediatrični kliniki, bo potekal v Ljubljani v nedeljo, 14. maja 2017, z začetkom ob 10. uri. Pobudnika dobrodelnega teka sta zdravnika Pediatrične klinike, pri organizaciji pa jima pomagata Športno društvo Povodni mož kot glavni organizator in Založba Rokus Klett kot soorganizatorka in glavna donatorica. Izkupiček, zbran s startninami in dobrodelnimi prispevki, bo namenjen nakupu endoskopa za nujno obravnavo dojenčkov.

S tekom izpred Pediatrične klinike v Ljubljani po urejeni progi na Ljubljanski grad in nazaj (ali po krajših in otrokom prilagojenih progah brez vzpona) želijo organizatorji dogodka pomagati najmlajšim pacientom klinike: prav njim bo namenjen novi endoskop. Ta način podpore in promocije projektov v zdravstvu je že nekaj let znan v tujini, zdaj ga želijo uveljaviti tudi v Sloveniji.
Častno pokroviteljstvo nad dogodkom sta sprejela predsednik Republike Slovenije Borut Pahor in župan Mestne občine Ljubljana Zoran Janković, ki bo tudi častni govornik na odprtju. 
 
Čeprav spomladi v Sloveniji poteka več tekov, tudi dobrodelne narave, organizatorji računajo, da se bo prireditev skozi leta hitro razvijala. Letošnjega prvega teka Hop na Grad se bo udeležilo več kot 600 tekačev, kar ga kljub prvi izvedbi že uvršča med najbolj obiskane pomladne tekaške prireditve v Ljubljani in širši Sloveniji.
»Zavedamo se, da smo s svojim tekom v družbi velikih, kot sta Tek po poti spominov in tovarištva ter Wings for Life. Pa smo kljub temu ponosni na ta malo drugačni sijaj, ki ga teku Hop na Grad daje njegov neposredni namen,« pravi dr. Nina Battelino.
»Ta dogodek ima tri ključne sestavine: dobrodelni namen, prijetno druženje in gibanje. Prav gibanje je eno najboljših zdravil: vsakič, ko se gibamo, je naš um ostrejši. Iz tega razloga redno tečem tudi sam. Hop na Grad je tekaški dogodek, ki ne le spodbuja k zdravemu načinu življenja, pač pa tudi povezuje ljudi v dobrodelnem vzgibu in gradnji skupnosti, iz katere izhajamo,« dodaja dr. Damjan Osredkar.

Več o dobrodelnem tekaškem dogodku lahko preberete tudi na spletni strani Hop na grad