Quantcast
Radio1_v_zivo


Reševanje Bolnišnice Topolšica
| 10. 5. 2017 11:16
Ministrica je napovedala strokovno povezovanje bolnišnic v Topolšici in Celju
Ključne besede:     Združitev    Milojka Kolar Celarc    Splošna bolnišnica Celje    Bolnišnica Topolšica
 Ministrica
Ministrica Milojka Kolar Celarc bo popoldne obiskala Splošno bolnišnico Celje, kjer imajo zanjo več vprašanj.

Ministrica za zdravje Milojka Kolar Celarc je včeraj v okviru vladnega obiska v Savinjski regiji obiskala tudi Bolnišnico Topolšica. Ta ima zaradi pretekli naložb hude finančne težave in ponovno blokiran račun, zato nima denarja za izplačilo plač. Ministrstvo za zdravje bo zdaj zagotovilo 700.000 evrov za izplačilo plač 240 zaposlenim v Bolnišnici Topolšica in za poplačilo najnujnejših dobav. Tako bodo zaposleni do konca tega tedna dobili plače za april, poplačali pa bodo tudi najnujnejše dobave, da ne bi prišlo do zaustavitve dobave zdravil.

Ob tem na ministrstvu načrtujejo strokovno povezovanje celjske bolnišnice in Bolnišnice Topolšica, pri čemer je po besedah ministrice stroka tista, ki bo povedala, kakšno bo to povezovanje. Do združitve pa ne bo prišlo prej kot v enem letu.


Zaradi načrtovanje združitve so v celjski bolnišnici zaskrbljeni, saj ne želijo prevzeti približno 5 milijonov evrov dolgov Bolnišnice Topolšica. Zato bodo danes, ko bo ministrica Milojka Kolar Celarc v okviru vladnega obiska v Savinjski regiji obiskala celjsko bolnišnico, zahtevali pojasnila.