Radio1_v_zivo


Ljubezen & seks | 9. 5. 2017 11:21
TAKO lahko preveriš, če je ženska zaigrala orgazem
Nisi prepričan? Zdaj boš zagotovo vedel
Ključne besede:     seks    orgazem    moški    ženske    odnosi    ljubezen
Spolni terapevti pravijo, da vsaka ženska VSAJ enkrat zaigra orgazem. Razlogi so različni.

Seks. Že mnogokrat prežvečena tema, a kljub temu močno zanimiva za oba spola. V seksu uživamo vsi. No, praviloma naj bi bilo tako. Vseeno pa se dogaja, da mnogokatera ženska pri spolnem občevanju ne doživi orgazma. Ene so tiho in o tem ne razpredajo s partnerjem, temveč se sprijaznijo, da jim vrhunec očitno ni usojen, druge izpostavijo težavo svojemu dragemu in skupaj poiščeta pot, ki jo bo popeljala do orgazma, spet tretje pa orgazem kar ... zaigrajo. Zakaj ženske zaigrajo orgazem? Še največkrat je slišati razlog, da ne želijo prizadeti partnerja, pravijo seks terapevti.

 

A kako zagotovo vedeti?  

 

Preberi nekaj scenarijev, ki sprožajo alarm. V kolikor se najdeš v najmanj dveh situacijah, imaš velik razlog za preplah in le še en razlog več, da se naslednjič še bolj potrudiš.  

 

1. Vse skupaj deluje kot en velik šov 

Bodimo pošteni. Pristni orgazmi niso vedno seksi, kot jih želijo prikazati v filmih. Ljudje v trenutkih ekstaze čudno pačijo obraze, proizvajajo nenavadne zvoke in glasno hropejo. Če so njeni izrazi in vzdihi v veliki meri usklajeni in ni prav nič zadihana, potem imaš opravka z igralko. Povsem možen pa je tudi drug ekstrem. Partnerica tako močno kriči in diha, da se moški ustraši za svoje življenje. 


2. Po seksu je tiho

Če se ti po seksu režiš kot pečen maček, ona pa le tiho leži v postelji, si lahko prepričan, da ni zadovolj(e)na. Morda misliš, da so jo premagala čustva, ker si ji pokazal vse svoje seks veščine, a v resnici si ustrelil mimo in jo je le strah priznati, da so tvoje predlagane poze vzrok za njene stegenske krče. 

3. Po seksu te ne gleda v oči 

Ženske po seksu ne želijo rapravljati o tem, kakšna se jim je zdela akcija. In če misliš, da moraš še verbalno obelodaniti kakšen bog seksa si, boš brcnil v temo. Če pa vseeno ne moreš iz svoje kože in potrebuješ potrditev ob koncu akcije, pa pozorno poglej njene oči. V kolikor ženska ob tvojem post festum seks navdušenju, pogleda vstran in zamrmra nekaj v smislu: "bilo je ok", vedi, da ji ni bilo všeč in bo potreben popravni izpit.

4. Pred seksom spije kar nekaj alkohola 

V kolikor tvoja partnerica potrebuje alkoholno spodbudo, preden gre s tabo med rjuhe ali na kuhinjski pult, najverjetneje obstaja razlog, da med spolnimi igricami ne more in ne želi biti trezna. Poišči ga.

5. Pretirano navdušenje 

Če partnerica med seksom začne kar naenkrat divje kričati in se zvijati, ti pa se sprašuješ kako za vraga ti jo je uspelo tako dobro zadovoljiti (sploh če pred njo nisi imel tako dobrih "rezultatov"), se bo potrebno za hip ustaviti in vprašati, če je njeno doživljanje sploh pristno. 

6. Prevzame kontrolo, zraven pa popravi vsak tvoj gib in prijem

Ko začne ženska med seksom usmerjati in popravljati vsak tvoj gib, potem to pomeni, da počneš nekaj narobe in je očitno naveličana ustaljenih praks. Več kot očitno si želi novosti, spodnesi ji tla z drugačnim pristopom in žanji sadove. 

7. Postane vidno nervozna, ko debata v družbi nanese na igranje orgazma 

S partnerico sta na večerji in kar naenkrat nekdo omeni igranje orgazmov. Ti se samozavestno smeješ revežem, ki ne zmorejo zadovoljiti svoje drage, medtem ko se tvoja partnerica le kislo nasmehne in v tišini spije do konca kozarec vina. Houston, imaš problem. 

8. Po seksu te potreplja po rami 

Bravo, ni ti uspelo. Poskusi še enkrat. 

9. Konstantno omenja svojo prijateljico, ki ima verižne orgazme

V kolikor ženska omenja prijatelja prijateljice, ki naj bi bil sposoben ženski nuditi ne enega, temveč 4 zaporedne orgazme, lahko to jemlješ kot namig. Tudi ona si jih namreč želi več, a upa, da boš to med vrsticami razbral sam.  

NE POZABI. Ženske orgazmov ne doživljajo na isti način, prav tako pa se med sabo razlikuje intenziteta in dojemanje le-teh. Včasih so močnejši, drugič ga komaj zaznajo. Pomembno pa je v zakup vseeno vzeti, da porno industrija in literatura orgazem opisujeta kot tresoč in kričeč pokazatelj zadovoljstva, kar pa ni nujno, da drži. Tudi če ženska ne doživlja vsega opisanega, to še ne pomeni, da vrhunca ne doživi. Iskren pogovor o željah in pričakovanjih glede seksa lahko vajin odnos popelje na višjo raven, hkrati pa se bodo izboljšale tudi posteljne aktivnosti.