Quantcast
Radio1_v_zivo


NASVETI MODRECEV: Teh stvari NIKOLI ne razlagaj o sebi!
Psihologija | 8. 5. 2017 5:11
Obstajajo situacije v življenju, ki jih je bolj modro zadržati zase
Ključne besede:     situacije    stvari    ljudi    govoriti    modrost
Teh stvari o sebi raje ne razkrivaj

Se ti je že kdaj zgodilo, da si o nečem veliko govoril, na koncu pa se je vse izjalovilo? Modri ljudje, kot so to dejali že indijski duhovni učitelji, kitajski modreci, indijanski duhovne vodje iz Severne Amerike, svetujejo, da se nekatere stvari o sebi ne razkrivajo nikomur. Ne samo, da jih ne razkrivamo, morali bi jih celo čuvati kot dragoceno skrivnost. In za to obstajajo zelo dobri razlogi.


Te stvari zadrži zase, če želiš pritegniti POZITIVNO ENERGIJO:


Daljnosežni načrti


Nikomur ne razlagaj, kaj planiraš, vse dokler se to ne uresniči. S tem, ko razlagaš o svojih planih, trošiš energijo, ki je potrebna za to, da izpelješ stvar do cilja. Mnogi so že ugotovili, da če veliko govorijo o svojih planih, gre vedno nekaj narobe. 


Poleg tega, da z razlaganjem trošiš energijo, daješ tudi priložnost ljudem, ki nimajo dobrih namenov, da ti prekrižajo načrte. 

Svoj asketski način življenja


Če se odločiš, da se boš odrekel udobju sodobnega življenja in da boš živel bolj zdravo in manj stresno, ne govori tega okoli. Duhovnega miru ne boš našel, če je tvoje odrekanje orientirano samo na fizični vidik. 


Če si se odrekel nekaterim stvarem v življenju, to ne pomeni, da si boljši od drugih ljudi, zato ne glej na to na takšen način ter predvsem ne razlagaj o tem.Dobro delo, ki ga narediš

Ne hvali se, ko narediš neko dobro delo. Prevelik ponos ti bo odvzel vse blagoslove in duševni mir, ki ti jih prinesejo dobra dela. 

Za prave dobrotnike se redko ve ali sliši. Oni pomagajo v tišini, ker jim je bolj pomembno to, da komu pomagajo, ne pa da izpadejo dobri v očeh drugih. 

Svoj pogum in junaštvo


Nekateri izzivi so vidni drugim, spet drugi niso. Modreci pravijo, da nekateri ljudje dobivajo zunanje izzive in ko se z njimi soočijo, prejemajo nagrade in priznanja. Vendar pa obstajajo tudi izzivi, ki se dogajajo v človeku in nihče ne ve za njih.

Zato, če si naredil nekaj pogumnega, s čimer bi se rad pohvalil, raje zadrži to zase. Poleg tebe morda stoji oseba, ki je imela veliko težjih bojev v življenju, ki jih je premagala, vendar ne govori o tem.Družinski problemi

Manj kot govorimo o problemih v svoji družini, močnejša bo in bolj stabilna. Ne govori o tem preveč niti svojim prijateljem, saj se nekatere stvari rešujejo znotraj družine. Recimo prepir med partnerjema je osvoboditev od negativne energije, ki se je nabrala v procesu slabe komunikacije med njima in to je treba rešiti.

Izogibaj se tega, da ljudem okoli sebe, na dolgo in široko razlagaš o svojem zasebnem življenju. Nikoli ne pozabi, da obstajajo posamezniki, k se veselijo ob tuji nesreči.

Grde besede in trače, ki jih slišiš


Vzdrži se tega, da pripoveduješ slabe stvari, ki si jih slišal ali videl tekom dneva. Ko nekje slišiš trač in ga nato deliš z drugimi, nisi nič boljši od tistega, ki ga je povedal tebi. Poleg tega pa bo to izsesalo pozitivno energijo iz tebe in te napolnilo z negativno, pa če hočeš to ali ne.

Bolj ko nekoga opravljaš, bolj se raven slabe energije povišuje in na koncu se boš počutil slabo. Poleg tega pa se vprašaj tudi, kako bi se ti počutil, če bi nekdo o tebi govoril grde stvari.
© 2015 Radio Pro 1 d.o.o. | Design by Media Design | Splošni pogoji uporabe | Pravila komentiranja | Raba piškotkov | Za glasbenike | Pravila nagradnih iger | Volilna pravila | Seznam predvajanih del