Quantcast
Radio1_v_zivo


Na voljo je denar za obnovo stavb
| 26. 4. 2017 10:43
Celjska občina bo namenila 150.000 evrov za obnovo stavb in kulturne ter sakralne dediščine
Ključne besede:     Mestna občina Celje    obnova    stavbe    kulturna in sakralna dediščina    razpis
 Nardni dom
Razpisna dokumentacija za denar za obnovo stavb je dosegljiva na spletni strani Mestne občine Celje.

Mestna občina Celje je danes objavila javni razpis za sofinanciranje obnove stavb na območju starega mestnega jedra Celja in obnove kulturne in sakralne dediščine znotraj starega mestnega jedra. Z javnim razpisom želi trajnostno prenoviti stavbe v starem mestnem jedru in s tem prispevati k njegovi urejenosti ter k celoviti prenovi notranjosti razglašenih sakralnih spomenikov. Za finančne spodbude je Mestna občina Celje v letošnjem proračunu zagotovila 150.000 evrov in sicer 100.000 evrov za obnovo uličnih fasad ter 50.000 evrov za obnovo kulturne in sakralne dediščine.

 

V prvem delu je predmet javnega razpisa sofinanciranje obnove uličnih fasad na stavbah v območju starega mestnega jedra, ki so v lasti ali so-lasti fizičnih oseb, pravnih oseb in samostojnih podjetnikov posameznikov. Gre za tiste ulične  fasade, ki so jih začeli obnavljati po 28. juniju lani in bodo končane najkasneje do 3. novembra letos. Mestna občina bo sofinancirala 50 odstotkov vrednosti upravičenih stroškov investicije, vendar ne več kot 50.000 evrov na posamezno stavbo. Koliko bo znašala finančna spodbuda, bo natančno znano šele potem, ko bo znano število prejetih vlog. Upravičenci morajo vloge oddati najkasneje do 15. junija. 

 

V drugem delu je predmet javnega razpisa sofinanciranje obnove razglašenih kulturnih  spomenikov  s področja kulturne in sakralne dediščine na območju starega mestnega jedra ter znotraj njegovega vplivnega območja, ki so v lasti ali so-lasti fizičnih oseb, pravnih oseb in samostojnih podjetnikov posameznikov.  Do sofinanciranja je upravičena obnova notranjosti objekta, ki se je začela po 7. juniju lani in bo končana najkasneje do 3. novembra letos. Mestna občina bo sofinancirala do 80 odstotkov vrednosti upravičenih stroškov naložbe, vloge pa morajo upravičenci oddati najkasneje do 25. maja.

© 2015 Radio Pro 1 d.o.o. | Design by Media Design | Splošni pogoji uporabe | Pravila komentiranja | Raba piškotkov | Za glasbenike | Pravila nagradnih iger | | Seznam predvajanih del