Quantcast
Radio1_v_zivo


TO TE BO SEZULO: Če si v otroštvu gledal teh 10 risank ... nisi ravno ''čist''
Denis Avdić Show | 20. 4. 2017 9:01
Psihologi pravijo, da današnji mladini škodi pujsa Pepa
Ključne besede:     Denis Avdić Show    Radioa1    risanke    vpliv    otroštvo    slabo
Kaj si pa ti gledal, ko si bil mlad?

V Denis Avdić Showu se je tema tokrat vrtela okoli risank - današnjih in tistih iz naše generacije. Baje so imele tudi risanke iz našega otroštva na nas zelo slab vpliv, pa se tega sploh ne zavedamo. Poiskali so nekaj risank, ki jih je gledal skoraj vsak ter prišli do zanimivega spoznanja, ki te bo kar malce nasmejalo.


Pujsa Pepa je slab zgled za otroke!

Risana junakinja pujsa Pepa se vede neprimerno, vsiljuje svoje ideje in se nikoli ne ozira na mnenja drugih. Je nespoštljiva, pomembna ji je le zabava, po vrhu vsega pa ji starši takšno vedenje še dovolijo. Psihologi pravijo, da je tovrstna risanka, ki sliši na ime pujsa Pepa zelo slab zgled za otroke. 


Psihologi so rekli o tej risanki sledeče ...
Avdić o pujsi Pepi

Tom & Jerry - Mačka in miš, ki se nikakor nista prenesli in sta opravili kar z nasiljem, si metali v glavo raznorazne stvari, se tolkli po prstih itd. Cestni dirkač - Ptič, ki je bil prava nadloga, saj je v risanki ubogemu kojotu počel marsikaj. Metal mu je kamne na glavo, nastavljal eksplozive ... Ni čudno, da je po svetu danes toliko talibanov, ki so odraščali ob tej risanki.


''Si car, če nekomu na glavo nekaj spustiš!''
Avdić o cestnemu dirkaču in Tom & Jerryu
Smrkci - Naj bi veljali za komunistično propagando, pravi Avdić. Ata Smrk je ''ta rdeč'', tisti ''ta beli'' pa ga ubogajo.Palček Smuk - Bil je pravi ''zabušant.'' Cele dneve je le spal, lenaril in ni počel popolnoma nič, kar je slab zgled, saj ne prikazuje nobenih delovnih navad. Če si bolj lene narave je to morda zaradi gledanja Smuka ;)Stripy - Ta lik je bil nagnjen k spletkarjenju in preračunljivosti. Če je koga prizadel pa sploh ni občutil občutka krivde.


''Še Smrketo si delijo med seboj, hudiča!''
Avdićeva razlaga o risankah: Smrkci, Palček Smuk in Stripy
Pipi in Melkijad  - Avdić pravi, da te risanke svojemu otroku ne bo nikoli pokazal. Zakaj? Ker svojega otroka uči, da ne sme zaupati neznancem in hoditi s starejšimi, ki te ogovorijo: ''Nič lažjega, pridi in pokazal ti bom!'' Asterix in njegov čarobni napoj za moč - Otroci lahko iz te risanke vidijo le eno: da se ga dodobra ''nažgejo'' z alkoholom, ki jim bo dal moč.''Če ste bili rojeni med leti 75 in 90 ter imate težave z alkoholom ...''
Avdić o risankah, ki so slabo vplivale na nas

Toffsy in pojoča travica - Toffsy  v risanki otroke uči, da pihajo v travico in tako priznajo napake. Lahko bi rekli, da Toffsy otroke uči, da potrebujemo droge, da se soočimo z resnico?

Avdić pravi: ''Če ste to gledali, ste zdaj najbrž odvisnik od trave in volite združeno levico!''


Bojan - Vse to zlivanje in prelivanje barv, s katerimi je delal junak Bojan napeljuje na halucinacijske droge?Peter Pan - Zvončica je dajala ljudem čarobni prah, ki jim je omogočil, da so leteli ... je to napeljevalo na droge?
Poslušalci so nas poklicali in z nami delili naslednje risanke, ki so jih gledali v otroštvu:
Kalimero, Pink Panter, A je to, Baltazar, Modri dirkač, Lolek in Bolek, Biskvitki, Gustav, Barbapapa ...
© 2015 Radio Pro 1 d.o.o. | Design by Media Design | Splošni pogoji uporabe | Pravila komentiranja | Raba piškotkov | Za glasbenike | Pravila nagradnih iger | Volilna pravila - lokalne volitve | Volilna pravila - referendumska kampanja | Seznam predvajanih del