Quantcast
Radio1_v_zivo


Karierni sejem znova v Mariboru
| 19. 4. 2017 10:35
Hitri zaposlitveni razgovori z delodajalci
Ključne besede:     Maribor    karierni sejem
 Posamezni kandidati bodo izvedli razgovor z več delodajalci
Posamezni kandidati bodo izvedli razgovor z več delodajalci

Karierni center Univerze v Mariboru, v sodelovanju z Zavodom RS za zaposlovanje, OS Maribor in OS Ptuj, pripravlja v četrtek, 20. aprila 2017, večjo prireditev na temo kariernih priložnosti za mlade, z naslovom 4. Karierna tržnica v živo. Na ta način želijo študentom in diplomantom Univerze v Mariboru ter mladim iskalcem zaposlitve zagotoviti priložnost, da vzpostavijo osebni stik s potencialnimi delodajalci.

V okviru dogodka, ki bo potekal med 10. in 13. uro, se bodo izvedli hitri zaposlitveni razgovori s 15 delodajalci, predstavili pa se bodo tudi drugi akterji, ki si prizadevajo za ustvarjanje dodatnih možnostih kariernega razvoja ter izvajajo aktivnosti, povezane z zagotavljanjem lažjega prehoda na trg dela. Udeležba je brezplačna, potrebna je le predhodna prijava na spletni strani Kariernega centra. Organizatorji prireditve pričakujejo približno 200 udeležencev.

Organizatorji so za sklop hitri zaposlitveni razgovori tokrat 15 delodajalcem zagotovili več kot 100 hitrih razgovorov. Posamezni kandidati bodo izvedli razgovor z več delodajalci, tako da bo na hitrih razgovorih lahko sodelovalo približno 60 kandidatov. Do sedaj so za udeležbo na Karierni tržnici prejeli že več kot 120 prijav.

Na kariernem sejmu se bodo lahko iskalci zaposlitve z delodajalci osebno srečali in se jim predstavili. Na enem mestu bodo lahko spoznali več potencialnih delodajalcev in njihovo organizacijo, hkrati pa bodo imeli priložnost povprašati po njihovih pričakovanjih in možnostih zaposlitve.

Svetovalca za mlade iz Zavoda RS za zaposlovanje, Območnih služb Maribor in Ptuj, bosta udeležencem predstavila aktivnosti in aktualne programe za mlade v okviru aktivne politike zaposlovanja. Mladim omogočajo, da pridobijo prve delovne izkušnje s pomočjo programov subvencioniranega zaposlovanja, uporabijo na konkretnem delovnem mestu pridobljena znanja in razvijajo nove kompetence, ki jim omogočajo rast na karierni poti.